Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

EasyJet heeft toegegeven dat een bij een zeer geavanceerde cyberaanval ongeveer negen miljoen klanten werden getroffen. Het gaat om e-mailadressen en reisgegevens die werden gestolen. Van 2.208 klanten hebben de hackers ook toegang gehad tot de creditcardgegevens. Intussen is een onderzoek begonnen naar de hackaanval en zijn het Britse Nationaal Cybersecurity Centrum en de Britse privacywaakhond op de hoogte gebracht.

EasyJet stelt dat het voor het eerst op de hoogte was van de aanval in januari en alleen de klanten kon informeren van wie de creditcardgegevens waren gestolen. Het voegde eraan toe dat, nu het openbaar was geworden, het de negen miljoen klanten van wie het e-mailadres was gestolen moest waarschuwen om op hun hoede te zijn voor phishing-aanvallen. De maatschappij zou tegen 26 mei alle betrokkenen informeren maar het nieuws komt eerder naar buiten.

“Er is geen bewijs dat enige persoonlijke informatie van welke aard dan ook is misbruikt, maar op aanbeveling van de ICO communiceren we met de ongeveer negen miljoen klanten tot wiens reisgegevens toegang is verkregen om hen te informeren over beschermende maatregelen om het risico op mogelijke phishing.”

phishing-e-mails

Phishing-pogingen waarbij criminelen e-mails verzenden met links naar nep-webpagina’s die persoonlijke gegevens stelen zijn tijdens de coronaviruscrisis exponentieel gestegen. Google blokkeert elke dag meer dan 100 miljoen phishing-e-mails aan Gmail-gebruikers.

Lees ook: Personeel van EasyJet maakt zich zorgen om Corona virus

Easyjet