Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft het faillissement aan gevraagd. Dit lieten zij weten in een persbericht. De belangrijkste afdelingen zoals Europa, Australië en Nieuw-Zeeland hebben een apart management en staan los van dit faillissement. De aanvraag voor het faillissement is enkel voor Noord-Amerika.

Door de gevolgen van de coronacrisis zijn veel bedrijven in de financiële problemen geraakt, Hertz is er hier één van. Door de coronacrisis worden er bijna geen zakenreizen en vakanties meer geboekt en worden er dus ook bijna geen auto’s meer verhuurd. De inkomsten van veel bedrijven zijn door de coronacrisis gedaald naar een dieptepunt maar de kosten blijven doorgaan.

“Met de ernst van de COVID-19-impact op ons bedrijf en de onzekerheid over reizen en wanneer de economie weer zal herstellen, moeten we verdere stappen ondernemen om een mogelijk langdurig herstel te doorstaan. De actie van vandaag zal de waarde van ons bedrijf beschermen, toestaan om onze activiteiten voort te zetten en om onze klanten van dienst te zijn, en de tijd te bieden om een nieuwe, sterkere financiële basis te leggen om deze pandemie met succes te doorlopen en ons beter voor de toekomst te positioneren. We kijken ernaar uit om ze nu en op hun toekomstige reizen te bedienen”, aldus Paul Stone, President en CEO van Hertz.

Hertz laat weten in een persbericht dat alle bedrijven van Hertz wereldwijd, inclusief de dochterondernemingen Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales en Donlen gewoon open zijn en klanten bedienen. Alle reserveringen, promotieaanbiedingen, vouchers en klanten- en loyaliteitsprogramma’s, inclusief beloningspunten, worden zoals gewoonlijk voortgezet.

Ook laten ze in dit persbericht weten dat hun klanten kunnen rekenen op hetzelfde hoge niveau van service en betrouwbaarheid, inclusief nieuwe initiatieven zoals “Hertz Gold Standard Clean” -ontsmettingsprotocollen om extra veiligheid te bieden als reactie op de COVID-19-pandemie.

Volgens de diversen nieuwsberichten kampt autoverhuurbedrijf Hertz met een schuld van maar liefst 19 miljard dollar (17,4 miljard euro). Eerder in april werd al uitstel van betaling gegeven aan Hertz door de schuldeisers, dit was voor 400 miljoen dollar op leasecontracten. Door het faillissement van Hertz kunnen schuldeisers hun geld terugverdienen door occasions te verkopen.

Lees ook: Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling