[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De openstelling van Spanje voor buitenlands toerisme hangt af van overeenkomsten tussen landen. Premier, Pedro Sánchez, kondigde zaterdag de heropening van het buitenlandse toerisme naar Spanje in juli aan. Hij gaf geen exacte datum aan en vertelde niets over de vereisten voor de toegang van mensen, die alleen uit een ‘veilige zone’ zou moeten komen.

In de aankondiging van Sánchez ontbrak elk detail over de maatregelen maar in dit geval was dit het minste. Het belangrijkste was het tegengaan van een reeks berichten die het toerisme de afgelopen weken zeer getroffen had. Vooral de aankondiging van de verplichte quarantaine – nog steeds van kracht – voor reizigers die uit andere landen komen. Deze maatregel werd begrepen als het dat de buitenlandse toeristen niet welkom waren en verzwakte alle inspanningen van grote touroperators die hun terugkeer naar Spanje voorbereidden. Zo gaf Sánchez zaterdag in een toespraak duidelijk aan dat het land klaar is voor toerisme naar Spanje en opnieuw reizigers te ontvangen.

De president nodigde de sector uit om zich voor te bereiden om hun activiteit over een paar dagen te hervatten. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om veilige toeristische corridors te creëren voor het herstel van de sector en het reactiveren van toeristische bestemmingen. Natuurlijk komt het goede nieuws vergezeld van enkele maren. Iets wat deze keer te verwachten was. De uitvoerende macht wil niet dat deze opening van de grenzen voortijdig en op grote schaal plaatsvindt, zonder eerst de nodige garanties te nemen om herhaling van de pandemie als gevolg van de invoer van infecties uit het buitenland te voorkomen.

Lees ook: Code oranje van kracht voor alle vakantie van Nederlanders

Print Friendly, PDF & Email