[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Zon, zee en strand. De zomervakantie staat toch eigenlijk een beetje, de deur staat op een kier na de persconferentie van premier Rutte. Wat zijn de risico’s. Hoe ga je dan om met mensen die terugkeren van vakantie. Het kabinet is heel precies aan het kijken naar hoe we nou om moeten gaan met die vakantieperiode. En daar is nog niet geen hele antwoord op.

Volgens Mark Rutte wil je in de eerste plaats weten wat het beleid is van andere Europese landen. En dan zie je verschillen. Neem het verschil tussen Italië, Spanje aan de ene kant en Frankrijk aan de andere kant. Waarbij je soms ook even heel precies moet kijken wat ze nou echt doen. Want soms lijkt het toch meer op elkaar dan in eerste instantie lijkt. Het tweede is dat men moet inschatten wat de besmettingsrisico’s nou eigenlijk zijn in die landen. Dus dat moeten we ook meewegen. En een derde aspect is natuurlijk, moet je wel of niet risico beperkende maatregelen nemen voor mensen die terugkeren van vakantie.

“Dus dat zijn zaken waar we naar moeten kijken. Op basis daarvan willen we binnenkort een besluit nemen, of een besluit, in ieder geval aan Nederland laten weten hoe wij aankijken tegen vakanties in Europa of zelfs daarbuiten. Maar zeker in Europa. Op dit moment haast ik mij daar tot slot aan toe te voegen, geldt code oranje. Code oranje betekent: alle reizen alleen als ze strikt noodzakelijk zijn. Dat is thans de situatie.”, aldus Rutte tijdens de persconferentie.

Eerlijk gezegd is dat nu nog niet echt te zeggen of de deur voor een zomervakantie op een kier staat. ant we moeten eerst nogmaals wat ik zei precies weten wat doen andere landen. Wat zijn de risico’s. Hoe ga je dan om met mensen die terugkeren van vakantie. Dus dat wil men echt in kaart brengen. En dat vraagt echt nog wat meer tijd.

Lees ook: Frankrijk betreurt heropenen grenzen van zijn buurlanden

zon, zee en strand
zon, zee en strand
Print Friendly, PDF & Email