Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Zoo Veldhoven is gelukkig na lange tijd gesloten te zijn geweest weer geopend. De corona crisis heeft er hard ingehakt, ze zijn van 16 maart tot 8 mei dicht geweest voor bezoekers. Dit houdt in dat er al die tijd geen inkomsten zijn geweest. De kosten voor de verzorging van de dieren gingen wel gewoon door.

Ze hebben daarom in die periode een crowdfundingsactie opgezet, Het doel was €65.000 maar tot nu toe is er €21.212 opgehaald. Af en toe komen mensen voedsel doneren voor de dieren. Zoo Veldhoven is een particuliere dierentuin. Ze zijn dus afhankelijk van giften en entreegelden omdat ze niet gesteund worden door de overheid of gemeente. 

Hopelijk komen ervan af nu weer veel bezoekers naar het park nu de corona maatregelen weer rustig aan versoepeld worden. Het is momenteel alleen mogelijk om het park te bezoeken als er een online reservering is gedaan. De bezoeker heeft 2 keuzes, dagdeel 1 van 9:00-12:30 en dagdeel 2 van 13:30-17:00. Dit om piekmomenten te voorkomen en de veiligheid van de bezoekers en personeelsleden te kunnen garanderen.

corona maatregelen

Ook zijn er allerlei corona maatregelen getroffen op het park. Bij aankomst op het parkeerterrein worden bij drukte aanwijzingen gegeven aan bezoekers waar te parkeren. De ingang wordt gescheiden gehouden van de uitgang met afzetlint en pionnen. Er is een één richtingsroute op het park gemaakt. Er staan desinfectiemiddelen verspreid over het park. Het terras en het restaurant in de Bamboe jungle is gesloten. 

Wel kun je diverse versnaperingen halen bij een afgifte loket. Ook loopt er personeel rond om alles in goede banen te leiden, iedereen moet immers 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Over het park verspreid staan borden met corona richtlijnen. Op het toiletgebouw staan aanwijzingen voor de bezoekers met hygiëne tips. Kortom Richard Loomans en zijn personeel zijn er weer helemaal klaar voor om bezoekers te ontvangen en een leuke dag te bezorgen.

Lees ook: Grensoverschrijdend nieuws over mobiliteit heeft eigen taal

eindelijk weer auto's op parking