[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Persbureau DPA heeft aan diversen media bekend gemaakt dat luchtvaartmaatschappij Lufthansa staatssteun krijgt van de Duitse regering. De Europese Commissie en diversen andere partijen zijn echter nog niet akkoord, zij moeten het steunpakket nog goedkeuren. Dit zal volgens bondskanselier Angela Merkel snel gebeuren. De regering maakt 9 miljard euro vrij om luchtvaartmaatschappij Lufthansa te redden van de ondergang. Door de coronacrisis is de luchtvaartmaatschappij financieel zwaar in de problemen gekomen. Een groot deel van de vliegtuigen van Lufthansa staan aan de grond door de coronacrisis, wel vliegen er nog vrachtvluchten.

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ongeveer 138.000 personeelsleden in dienst, door deze crisis staan 10 duizenden banen op de tocht. Er zijn nauwelijks inkomsten en de kosten lopen gewoon door. Niemand weet hoe dit gaat lopen. In ruil voor staatssteun aan Lufthansa krijgt de Duitse overheid 20 procent van de aandelen van Lufthansa. De Duitse regering krijgt ook 2 plekken in de raad van toezicht van Lufthansa. Ook moet de Luchtvaartmaatschappij iets gaan doen aan de milieu uitstoot in hun bedrijf, dit door bijvoorbeeld schonere brandstof en vliegtuigen te gaan gebruiken.

“We nemen nu de maatregelen die nodig zijn voor het bedrijf, de belastingbetaler en de medewerkers van Lufthansa”, staat in een verklaring.

De onderhandelingen over staatssteun tussen de Duitse regering en Lufthansa zijn al weken aan de gang. Angela Merkel vertelde vorige week nog dat er snel een besluit zou komen over deze kwestie. Zwitserland heeft eerder al steun toegekend aan de Zwitserse tak van Lufthansa, zei kregen 1,2 miljard euro aan leningen. Niet alleen luchtvaartmaatschappij Lufthansa verkeerd in de financiële problemen. KLM kreeg eerder nog een steun toegekend van de Nederlandse overheid van 2 tot 4 miljard euro. En Air France- KLM heeft 7 miljard euro aan steun toegekend gekregen van de Franse overheid. Kortom de coronacrisis zorgt voor veel financiële problemen in onze maatschappij. Het voortbestaan van veel bedrijven wereldwijd hangt aan een zijden draadje.

Lees ook  KLM moet coronamiljarden terugbetalen nu Europees hof steun intrekt

Lees ook: Desinfecteren bus aan binnenkant is nieuwe normaal

Print Friendly, PDF & Email