Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Oprichters Bart Jacobsz Rosier en Marijn Flipse van het Nederlandse e-scooterbedrijf Etergo hebben bekend gemaakt dat ze hun onderneming hebben verkocht. Ze hebben het verkocht aan het Indiase bedrijf Ola Electric. Ola Electric werkt samen met voertuig- en batterijfabrikanten, steden, chauffeurs en het mobiliteitsecosysteem om elektrische mobiliteit gemakkelijk en betaalbaar te maken. Ola Electric wil de elektrische twee- en vierwieler markt domineren in India. Ze willen met de kennis en kunde van Etergo in 2021 een elektrische scooter op de Indiase markt lanceren.

Bart Jacobsz Rosier, medeoprichter en CEO van Etergo, vertelt in The Times of India: “Ola is een van ’s werelds meest bewonderde mobiliteitsbedrijven en heeft het voortouw genomen voor vele innovaties, waaronder de gedurfde ambitie voor elektrische mobiliteit. We kijken er naar uit om samen te gaan werken met Ola Electric en samen de elektrische mobiliteit opnieuw uit te vinden”.

Het in 2014 opgerichte start- up bedrijf Etergo vond in Ola Electric een partner om de Aziatische en Indiase markt te veroveren. Etergo heeft tot nu toe 21 miljoen euro aan financiering opgehaald, ze zijn de laatste maanden op zoek geweest naar nieuwe investeerders. Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier blijven aan als topman en vicevoorzitter bij Etergo. Het hoofdkantoor blijft ook gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf wordt in zijn geheel overgenomen door Ola Electric, inclusief 73 man personeel.

Bhavish Aggarwal, oprichter en voorzitter van Ola Electric, vertelt in The Times of India: “De toekomst van mobiliteit is elektrisch, en de post-COVID-wereld biedt ons een kans om de acceptatie van elektrische mobiliteit wereldwijd te versnellen. Jaarlijks wordt wereldwijd bijna het dubbele aantal tweewielers verkocht in vergelijking met auto’s. Met elektrische, digitaal verbonden mogelijkheden zullen tweewielers verder naar voren komen als het meest geprefereerde stedelijke mobiliteitsparadigma over de hele wereld en elke consument meer mogelijkheden bieden. We kijken ernaar uit om de beste wereldwijde capaciteiten op het gebied van engineering, ontwerp en productie op te bouwen voor deze producten die hier in India worden gemaakt. ”

Lees ook: Politiek bekijkt of MaaS bijdraagt aan 1,5m samenleving

Lees ook  Toekomstvisie: hoe KNV de uitdagingen van morgen aangaat
Group of red scooters