Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het is lang onzeker geweest maar de ook Frankrijk opent zijn grenzen voor toeristen, in het rijtje van steeds meer landen waar deze zomer de toeristen onder strikte voorwaarden welkom zijn. Dat maakte premier Edouard Philippe vanavond bekend. Volgens hem kunnen vanaf 15 juni de reisbeperkingen tussen EU-landen worden opgeheven wanneer de gezondheidssituatie het dan nog steeds toelaat.

Er moet wel nog overleg zijn met de buurlanden. Ondertussen wil de expertengroep die de Belgen uit de coronacrisis moet leiden de regel van vier herbekijken op de volgende Nationale Veiligheidsraad.

Ondertussen is ook duidelijk dat Frankrijk de coronamaatregelen in eigen land vanaf volgende week dinsdag gaat versoepelen. Zo gaan cafés en restaurants weer open in gebieden waar het virus onder controle is, de zogenoemde “groene zones”. Er zullen maximaal 10 personen aan één tafel mogen zitten, en tussen de tafels zal er een afstand van 1 meter moeten zijn. De Fransen zullen ook weer vrij mogen rondrijden in het hele land en de parken gaan weer open. 

Op 15 mei 2017 werd hij door president Emmanuel Macron benoemd tot premier van Frankrijk. De regering-Philippe II volgde de regering-Philippe Iop drie dagen na de parlementsverkiezingen van 18 juni 2017.

Lees ook: Natuurlijk Slowakije kijkt uit naar opening van de grenzen

Franse grenzen gaan open