Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Nissan heeft bekend gemaakt dat ze over 2019 een verlies hebben geleden van 671 miljard Yen (5,6 miljard euro). Bronnen van het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme hebben aan Persbureau Europapress.es gemeld dat de Japanse autofabrikant Nissan besloten heeft de deuren te sluiten van hun fabriek in Barcelona wat in de regio Catalonië ligt. Dit als onderdeel van een nieuw herstructureringsplan voor de aankomende vier jaar.

De kosten moeten omlaag gebracht worden. Ze willen jaarlijks maar liefst 2,5 miljard Euro aan kosten gaan besparen. Ze gaan dit doen door o.a. het aantal automodellen te verminderen, en te snijden in onderzoek en marketing. Deze maatregelen zorgen er dus voor dat de fabriek gaat sluiten.

Er werken ongeveer twintigduizend personeelsleden wereldwijd bij autofabrikant Nissan. Hiervan werken er ongeveer drieduizend in de autofabriek in Barcelona. Naast de autofabriek is er ook een persfaciliteit, een ontwikkelingscentrum en een logistiekcentrum in Barcelona. Gisteren werd er in een persbericht naar buiten gebracht dat Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. en Mitsubishi Motors Corporation, leden van een van ’s-werelds meest toonaangevende automotive allianties, een nieuw samenwerkingsbusinessmodel gaan starten.

“De Alliantie is een uniek strategisch en operationeel partnerschap in de automotive wereld en geeft ons een sterke uitgangspositie in het altijd veranderende wereldwijde automotive landschap”, zegt Jean-Dominique Senard, voorzitter van de Operating Board van de Alliantie en van Renault. “Het nieuwe businessmodel maakt het voor de Alliantie mogelijk om het maximale te halen uit elkaars bedrijfsmiddelen en capaciteiten, elk bouwend op hun respectievelijke culturen en verworvenheden. De drie ondernemingen van de Alliantie zullen wereldwijd actief zijn in alle voertuigsegmenten en technologieën en ze voor elke consument toegankelijk maken. Waarbij het belang van competitiviteit, de duurzaamheid, de winstgevendheid en de verantwoording voor sociale aspecten en leefmilieu wordt verhoogd.”

Lees ook: Hotelprotocol aangepast voor anderhalve meter maatschappij