PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Taxibedrijven niet langer beschermd door moratorium


Taxibedrijven die zich de afgelopen maanden veilig waanden en de komst van de deurwaarder niet konden verwachten zijn vanaf morgen niet langer automatisch beschermd tegen een faillissement. Het zogenoemde moratorium op faillissementen loopt vanavond af. Dat hield in dat bedrijven die voor de coronacrisis in goeie doen waren, beschermd waren tegen een faillietverklaring.

Ze kregen met andere woorden even respijt. Er werden wel degelijk nog faillissementen uitgesproken, denk maar aan Swissport vorige week. Handelsinformatiekantoor Graydon verwacht een toevloed aan faillissementen vanaf september, met mogelijk grote gevolgen. 

“Het is een goede zaak dat er weer faillissementen uitgesproken kunnen worden, want nog meer uitstel zou de problemen alleen maar groter maken”, liet Eric Van den Broele van Graydon weten aan de Vlaamse zender VRT. “Maar anderzijds verwacht ik vanaf september zo’n toevloed aan faillissementsaanvragen met als gevolg dat de rechtbanken die niet zullen kunnen verwerken. Ook de leveranciers bijvoorbeeld van bedrijven die failliet gaan, zouden daardoor in grote moeilijkheden kunnen komen.”

Het moratorium zag erop toe dat de faillissementsprocedure niet gestart kon worden voor de ondernemingen die zwaar getroffen zijn door de crisis, maar die tot 18 maart in goede gezondheid verkeerden. Op 24 april 2020 trad een moratorium op uitvoeringsmaatregelen vanwege schuldeisers en faillietverklaring of gerechtelijke ontbinding in werking voor Belgische ondernemingen die te kampen krijgen met financiële moeilijkheden door de COVID-19 pandemie/epidemie en de in de context hiervan genomen maatregelen. Deze bescherming was initieel van kracht tot en met 17 mei 2020. Het moratorium werd eerder verlengd tot 17 juni 2020.

Lees ook: Coronacrisis laat taxibedrijven innoveren tijdens lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Handelsinformatiekantoor Graydon
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
NS moet 2300 banen schrappen om gezond te blijven

Vanaf 1 juli is de dienstregeling bij de NS weer zoals voor de coronacrisis en (lees verder)

Veel taxichauffeurs zien geen toekomst meer in de sector

Met name platformtaxichauffeurs hebben het momenteel erg zwaar en zeggen te weinig steun en advies te hebben gekregen tijdens de (lees verder)

Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling

Voor de coronacrisis werden op normale dagen op Eindhoven Airport ongeveer een 100 vluchten afgehandeld. (lees verder)

Verkeersdrukte nog vele jaren lager door coronacrisis

Uit berekeningen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het effect van minder verkeer op de weg vanwege het (lees verder)

0 reacties op “Taxibedrijven niet langer beschermd door moratorium

Geef een reactie