Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het begon allemaal zo mooi. 2020, een nieuw decennium, met een economie die op topsnelheid draaide. Maar er was slecht één persconferentie van het kabinet nodig om alles stil te leggen. Of dat ook slecht is voor het innoveren in de sector, is evenwel maar de vraag. De coronacrisis heeft sommige processen versneld en daar waar ‘slimme’ bedrijven zoals Pitane BV innovatie moeizaam in een conservatieve taximarkt konden wegzetten, hebben we nu geleerd dat technologie ons verder helpt.

“De afgelopen maanden hebben we binnen de taxisector ontzettend veel bedrijven kunnen helpen met overleven als onderdeel van een oplossing bij hun financiële problemen. Uitstel van betaling geven, meedenken of zoeken naar oplossingen om ze door de crisis heen te helpen waren en zijn nog steeds dagelijkse bezigheden. We zijn er nog lang niet en de terugbetaling laat, zonder nieuwe tegenslagen, wellicht een jaar op zich wachten.”

Toch hebben we met z’n allen geleerd dat we socialer kunnen ondernemen en elkaar moeten helpen een goede dienst aan te bieden. Pitane Mobility wil de komende maanden ondernemers hierbij uitdagen. Veel technologische innovaties in de taxisector lagen al op de plank, wachtend op organisatorische vernieuwingen. Die kunnen juist nu ingevoerd worden.

meefietsen op bestaande platformen

De laatste jaren is de platform economie ruim in opkomst geweest. Het business model om op andermans resources dienstverlening te bouwen is inmiddels gekend. Het Eindhovense softwarehuis Pitane BV biedt alle diensten aan die afgerekend worden via een abonnement model. Geen investeringen meer voor de ontwikkeling van een eigen app of software maar toch innoveren en lekker ‘meefietsen’ op bestaande platformen met behoud van de eigen identiteit en de zorg voor eigen klanten.

Lees ook  Bijna 4200 investeerders: European Sleeper behaalt succes in sharefunding ronde

Covid-19 of corona heeft veel gewoontes veranderd die we als vanzelfsprekend beschouwden. In deze bizarre tijd komt de consument zelf in actie met creatieve oplossingen en fantastische innovaties. Er is meer tijd en meer gevoel van saamhorigheid. En dat laatste moeten we vooral niet meer loslaten. Door al die elementen zijn wij nu in staat met een dosis energie en positiviteit nieuwe dingen te bedenken om deze crisis het hoofd te bieden in de sector.

‘never waste a good crisis’

Een uitspraak die velen kennen. Maar wat doe je daar mee, als je als ondernemer thuis zit en nadenkt hoe je deze acute crisis het hoofd moet bieden? Hoe je je medewerkers aan het werk houdt, hoe je de cashflow in stand houdt?

En toch daagt Pitane Mobility ondernemers uit om innovaties te omarmen en de ‘reset’ van hun bedrijf op de juiste manier op te pakken. Ga op gepaste afstand met ons aan tafel en laat ons samen uw bedrijf opnieuw opstarten. De laatste maanden hebben we samen met een aantal bedrijven mooie resultaten geboekt en konden we blijven innoveren. We zijn uiteraard realistisch genoeg om te beseffen dat er helaas nog vele faillisementen zullen volgen in de bus- en taxisector in de komende maanden. 

Op allerlei gebieden wil het Eindhovense bedrijf in de samenleving nieuwe allianties smeden en haar eigen technologie inzetten om bedrijven versneld opnieuw te laten starten zonder druk van investeringen of inrichting van dure werkplekken. Toen het thuiswerken de nieuwe norm was in de afgelopen maanden hebben we ontdekt dat alles beschikbaar bleef vanuit de cloud op een totaal nieuwe platform. We moeten niet zo nodig in dure kantoorpanden werken. Goede communicatie, innoveren en betrouwbare systemen doen het halve werk en zijn stukken goedkoper.

Lees ook  Bijna 4200 investeerders: European Sleeper behaalt succes in sharefunding ronde

Nieuwe financieringsconstructies hingen al boven de markt, maar worden nu zeker belangrijker. Crowdfunding, sociale ondernemingen, zogenaamde ‘blended’ finance constructies,  ze blijken hoogstwaarschijnlijk beter bestand tegen een (tijdelijke) crisis dan ondernemingen die op korte termijn met risicokapitaal gefinancierd werden.

kritische zwakheden in het model

Een van de grote winsten van de voorbije maanden is dat het een mooie generale repetitie is voor een nieuw en nog gevaarlijker virus dat vast en zeker in de toekomst ergens de kop zal opsteken. We weten nu beter wat we kunnen verwachten en hoe we erop moeten anticiperen. We weten nu ook weer waar onze zwakke plekken liggen.

“De toekomst zal uitwijzen of we het juiste doen in deze crisis, maar voorlopig kunnen we er op vertrouwen. Dit kan omdat we het hoofd koel hielden en bleven doorwerken in het nieuwe normaal. De sector is klaar voor de reset!”

Lees ook: Taximarkt Vlaanderen omarmt Arrive boekingsplatform

[simple-author-box]
Laat uw klanten straks overal snel en veilig een taxi boeken met Pitane Arrive zonder enige investeringen
het nieuwe thuiswerken voor taxibedrijven met de Pitane Mobility Webeditie