[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Virgin Australia, voorheen bekend als Virgin Blue is een Australische lowbudget luchtvaartmaatschappij. Het is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van het land. De maatschappij werd mede opgericht door de Britse zakenman Richard Branson. De thuisbasis is Brisbane Airport. Door de coronacrisis is medio april de Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Australia omgevallen. Ze vroegen uitstel van betaling aan. Vanaf dat moment wordt Virgin Australia beheerd door insolventieonderneming Deloitte. Ongeveer 20 partijen hadden interesse in Virgin Australia. Er gaan al weken allerlei verhalen in de media rond maar nu is uiteindelijk naar buiten gekomen dat er van alle bieders 2 partijen over zijn die een bod hebben geplaatst om Virgin Australia over te nemen.

“Op basis van hun openbare verklaringen zijn beide bieders toegewijd aan het zien van een sterke, competitieve en duurzame Virgin Australia die in de toekomst actief zal zijn, vele duizenden Australiërs in dienst heeft en de toeristenindustrie en de staats- en nationale economieën ondersteunt”, zei Deloitte in een uitspraak.

Bain Capital en Cyrus Capital Partners zijn de overgebleven partijen. Naar alle verwachting zal dinsdag 30 juni bekend worden gemaakt door insolventieonderneming Deloitte wie het is geworden. Dit wordt samen met Vaughan Strawbridge gedaan, de leider van het team achter de verkoop van Virgin Australia. Wel is er al bekend gemaakt door beide bieders dat het hoofdkantoor van Virgin Australia in Brisbane blijft. De Australische maatschappij Virgin Australia heeft een schuld van ongeveer 4,8 miljard Amerikaanse dollar. Het is de bedoeling dat Virgin Australia een doorstart gaat maken als een luchtvaartmaatschappij voor middellange afstanden en korte vluchten.

 “beide bieders zijn vastbesloten om een ​​sterke, concurrerende en duurzame Virgin Australia in de toekomst te zien werken, met vele duizenden in dienst van Australiërs, en de toeristenindustrie en de staats- en nationale economieën ondersteunen”. 

Lees ook: NS verwacht meer treinreizen vanaf volgende week

Lees ook  Intellectueel eigendom van Lightyear wellicht in het moederbedrijf
Print Friendly, PDF & Email