[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De pilot met de digitale huisartsenpost spreekuur.nl is succesvol afgerond. Dit is voor patiënten die zelf geen vervoer hebben en niet met het openbaar vervoer willen gaan of in deze corona tijd liever geen taxi willen nemen ideaal.  De website spreekuur.nl werd in maart in de regio Eemland versneld gelanceerd vanwege de coronacrisis en in regio Rijnmond een maand later. 

Met de website kunnen circa 1,3 miljoen inwoners uit de regio’s Rijnmond, Eemland en Drenthe het digitale consult zelf voorbereiden. Hiervoor doorlopen ze gevalideerde triage- en anamnesevragen en kunnen ze een foto toevoegen. Dit scheelt werk voor de huisarts en de triagist. Daarnaast blijft het contact voor patiënten persoonlijk, omdat ze advies krijgen van huisartsen uit de regio.

lancering

Sinds de lanceringen in de regio Eemland en Rijnmond namen in totaal 4000 patiënten een consult af. In de piekperiode van corona was 40 procent van deze consulten gerelateerd aan COVID-19. Daarnaast maakten patiënten vooral gebruik van Spreekuur.nl voor huidklachten, wonden, kneuzingen en oogklachten. De Net Promotor Score (NPS) van Spreekuur.nl kwam in de afgelopen periode uit op 59 procent. 

Deze NPS meet in welke mate een dienst wordt aanbevolen, in dit geval door patiënten aan andere patiënten. Met 59 valt Spreekuur.nl in de categorie van hoogst scorende organisaties. Ook de betrokken verzekeraars, Zilveren Kruis en VGZ, zijn enthousiast over de nieuwe website en de oplossing die het biedt voor de tekorten bij triagisten en huisartsen.

Dianne Jaspers, medisch directeur Huisartsen Eemland: ‘We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten en de positieve reacties van patiënten. Met Spreekuur.nl stellen we de patiënt echt centraal. Het doel is: kortere wachtduur, efficiënte consulten en minder fysieke consulten omdat we patiënten reistijd besparen.’ 

Lees ook: We houden KLM in de lucht maar wat doen we met de zorg?

Lees ook  Digitale uitnodiging voor periodieke keuring
Print Friendly, PDF & Email