PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Nederlands eerste 100 procent elektrische huisartsenauto


Klimaatneutraal, op maat gemaakt, comfortabel voor de arts en een optimale zorg voor elke patiënt. Wie de nieuwe huisartsenauto van MAI Medische Diensten B.V. tegenkomt, heeft iets bijzonders gezien. Het is namelijk de allereerste, volledig elektrische huisartsenauto in het land. Meer zullen spoedig volgen. Hoewel elektrische auto’s inmiddels heel gewoon zijn, is een elektrische huisartsenauto iets ingewikkelder om te realiseren. Naast de accu voor de auto is namelijk een tweede accu nodig voor de apparatuur die een huisarts tijdens zijn visites nodig heeft. Hierbij valt te denken aan meetapparatuur, diagnostische apparatuur en een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie. Omdat toekomstige gebruikers elk hun specifieke wensen hebben, is elke huisartsenauto maatwerk.

Huisartsenposten
De huisartsenauto is bestemd voor het vervoer van de visite rijdende huisarts in de avond, nacht en weekend- uren. In verschillende regio’s wordt hiervoor gebruik gemaakt van de huisartsenservice van MAI. Vanuit een huisartsenpost worden de artsen snel en veilig naar hun patiënten gebracht. Dat doet MAI met moderne huisartsenauto’s die zijn voorzien van de nieuwste communicatiemiddelen en medische apparatuur. Zij worden gebracht door ervaren chauffeurs die bovendien beschikken over medische kennis en dus kunnen assisteren tijdens (spoed)visites. Met de inzet van een elektrische huisartsenauto wordt het werk van de huisarts nog wat aangenamer.

Voordelen
De elektrische huisartsenauto biedt verschillende voordelen. MAI heeft in de eerste plaats gekozen voor een elektrische huisartsenauto om klimaatneutraal te kunnen werken. Niet alleen omdat het dat zelf belangrijk vindt, maar ook om tegemoet te komen aan de wens van veel huisartsen. Het klimaat is het belangrijkste voordeel, maar voor zowel huisarts als patiënt zijn er bijkomende voordelen. Een elektrische auto rijdt immers vrijwel geluidloos, wat prettig is voor de arts maar ook voor de buurt als een huisarts ’s nachts een (spoed)visite moet afleggen. Mocht iemand bang zijn dat een elektrische auto minder betrouwbaar is dan een benzineauto: de nieuwe huisartsenauto is een Kia e-Niro met een actieradius van 452 kilometer. Meer dan genoeg dus om regionaal snel bij patiënten voor de deur te kunnen staan.

Enthousiasme
De eerste elektrische huisartsenauto wordt op dit moment in de praktijk getest. De eerste reacties zijn zonder uitzondering positief, dus niets staat MAI in de weg om op termijn alle huisartsenposten op elektrisch vervoer te laten overstappen. Op dit moment maken verschillende huisartsenposten in het hele land gebruik van de huisartsenservice van MAI. Nico Herfkens, algemeen manager van MAI Medische diensten, verwacht dat de komende jaren veel huisartsenposten zullen overstappen op elektrisch vervoer.

“Het milieu heeft de aandacht van iedereen en de plannen zijn met enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers. Wie klimaatneutraal wil werken, zal kiezen voor de elektrische huisartsenauto. Dit is de toekomst.”

Lees ook: Oranje vliegvakantie naar Turkije mogelijk met Corendon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Belastingdienst kijkt niet naar zzp- constructies taxichauffeurs

Wanneer je als consument geen kleding wil kopen afkomstig uit fabrieken in landen als Bangladesh, waar mensen werken onder zeer slechte arbeidsomstandigheden, (lees verder)

Mobiliteitsplatform Bolt nu ook operationeel in Amsterdam

Het taxiplatform Bolt, voorheen bekend als Taxify, is een Europees vervoersplatform dat ritten per auto en scooter sharing diensten aanbiedt. (lees verder)

Verdragen getekend voor snellere treinreis naar Londen

Goed nieuws voor mensen die met de trein naar Londen willen reizen, dit scheelt voortaan een uur aan reistijd. Staatssecretaris (lees verder)

Pilot pakketbezorging met elektrische transportfiets

In Nijmegen is maandag een pilot gestart met een nieuw type elektrische fiets voor het emissievrij bezorgen van pakketten in (lees verder)

0 reacties op “Nederlands eerste 100 procent elektrische huisartsenauto

Geef een reactie