Het Fietsplatform lanceerde onlangs de vernieuwde LF Kustroute, een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn. Vanwege de corona is gekozen voor een online lancering; de website www.lfkustroute.nl, app en fietsgids zijn nu ook beschikbaar.

Met de vernieuwde LF Kustroute is een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker. De highlights op de route versterken de beleving. En door slimme producten aan te bieden wordt een fietsvakantie laagdrempeliger. Denk bijvoorbeeld aan een app waarop je alle overnachtingsadressen op de route kunt zien. Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd ‘proef’ je het heerlijke kustgevoel. Met de komst van deze derde LF-icoonroute, eerder werden de LF Maasroute en LF Zuiderzeeroute al geopend, is de zomer klaar voor vele kilometers fietsvakantieplezier.

‘Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Dit jaar kan het weleens drukker worden dan andere jaren. Veel mensen hebben een fietsvakantie hoog op hun verlanglijstje staan, maar toch komt het er vaak niet van. Juist nu de vakantieperiode voor de deur staat en de mogelijkheden voor een buitenland vakantie vanwege het coronavirus beperkter zijn is dit het moment. Met de komst van deze derde LF-icoonroute hopen we het laatste zetje te geven’, Aldus Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform, initiator van de route.

Uit de laatste cijfers van het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO), het Continu Vakantieonderzoek (CVO) van NBTC-NIPO research en het onderzoek naar fietstrektochten van het Landelijk Fietsplatform blijkt dat 21% van de Nederlanders in eigen land het liefst kiest voor een actieve vakantie. Bijna de helft van hen gaat voor een fietsvakantie, waarmee dit soort vakantie het populairst is in Nederland. Al deze miljoenen fietsers stappen niet alleen op de fiets, ze stappen ook massaal af, voor een drankje, hapje of onderdak. Recreatieve fietsers geven jaarlijks ruim 2,4 miljard euro uit aan hun hobby. Ruim 1,2 miljard euro wordt onderweg in de regio uitgegeven.

foto boven: website Nederlandfietsland.nl Fotocredits Ronald Bijtenhoorn.

Lees ook: Vernieuwde Wet Bibob treedt in werking per 1 augustus 2020

Print Friendly, PDF & Email