Print Friendly, PDF & Email

Net als vele ander luchtvaartmaatschappijen is nu ook Singapore Airlines (SIA) aan de beurt. Singapore Airlines moet met pijn in hun hart afscheid gaan nemen van ongeveer 4300 arbeidsplaatsen. Dit laten zij weten via een persbericht. Deze bezuinigingen moeten genomen worden om het hoofd boven water te kunnen houden. Ook Singapore Airlines is zwaar getroffen door de coronaviruspandemie. Ze hopen dat een groot deel van deze 4300 arbeidsplaatsen zal verdwijnen door natuurlijk verloop, een vrijwillige vertrekregeling en een wervingsstop. Het herstel van deze luchtvaartmaatschappij zal nog een lang en onzeker proces zijn. De International Air Transport Association heeft voorspeld dat het tot 2024 zal duren voordat het wereldwijde passagiersverkeer terugkeert naar pre-pandemische niveaus.

Goh Choon Phong, Chief Executive Officer van Singapore Airlines: ‘Toen de strijd tegen Covid-19 begin dit jaar begon, had niemand van ons de verwoestende impact op de wereldwijde luchtvaartindustrie kunnen voorspellen. Vanaf het begin waren onze prioriteiten ervoor te zorgen dat we konden overleven en zo veel mogelijk banen te redden. Aangezien de weg naar herstel lang en vol onzekerheid zal zijn, moeten we helaas maatregelen nemen om onvrijwillig personeel te verminderen. Onze waardevolle en toegewijde mensen moeten loslaten is de moeilijkste en meest pijnlijke beslissing die ik heb moeten nemen in mijn 30 jaar bij SIA. Dit is niet een weerspiegeling van de sterke punten en capaciteiten van degenen die zullen worden getroffen, maar het resultaat van een ongekende wereldwijde crisis die de luchtvaartindustrie heeft overspoeld. De komende weken zullen enkele van de zwaarste in de geschiedenis van de SIA Group zijn, aangezien een aantal van onze vrienden en collega’s het bedrijf verlaten. We zullen dit proces op een eerlijke en respectvolle manier uitvoeren, en we zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat ze alle nodige ondersteuning krijgen in deze moeilijke tijd’.

Lees ook: ANVR vraagt nogmaals aandacht voor situatie reissector