Het in Surhuisterveen gevestigde Touringcarbedrijf DalStra Reizen heeft vandaag zelf het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Leeuwarden. In een persbericht laat de vennootschap weten dat de steunmaatregelen van de overheid niet voldoende zijn en de kosten toch blijven doorlopen. Dalstra Reizen is hard getroffen door de coronacrisis en heeft 35 mensen in dienst.

druppel op een gloeiende plaat

De steunmaatregelen van de overheid zijn een druppel op een gloeiende plaat. De directie van het bedrijf schrijft dat de gehele sector al maanden in hoop leeft en dat klanten weer gaan boeken en weer willen reizen. Ook op de langere termijn ziet het bedrijf weinig kansen op verbetering. “De reiswereld zal nog jaren onzeker zijn en het gaat moeilijk zijn om een beetje rendement te behalen.”

“De laatste weken is duidelijk geworden dat de klanten geen vertrouwen hebben in het reizen en boeken te weinig nieuwe reizen. Ook de steunmaatregelen van de overheid worden versoberd. Er rest ons niets anders dan deze beslissing te nemen”, aldus Dalstra Reizen.

Er werd eerder besloten om de vouchers die zijn uitgegeven aan de klanten aan de klanten te restitueren. De directie geeft aan dat dit geld is en blijft van de klanten en die willen ze niet in problemen brengen. Voor reizen met een vertrekdatum 2020 en 2021 hoopt Dalstra Reizen dat de curator deze alsnog gaat laten uitvoeren, al dan niet in overleg met SGR. 

Lees ook: Coronacrisis laat taxibedrijven innoveren tijdens lockdown

Lees ook  Faillissement Stichting Mobiliteit Voor Iedereen
Print Friendly, PDF & Email