PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Coronamelder moet niet leiden tot uitval taxichauffeurs


De nieuwe Corona-App CoronaMelder, die live is gegaan, is voor KNV Zorgvervoer en Taxi welkom. Toch zijn er zorgen over de gevolgen van het quarantaine-advies dat de app geeft. MKB-Nederland en VNO-NCW dringen er bij het ministerie van VWS op aan, om het advies van de app (bij klachten 10 dagen in quarantaine) aan te passen. Ook maken zij zich hard voor een vergoeding voor werkgevers die het loon moeten doorbetalen van mensen die in quarantaine zitten, maar niet vanuit huis kunnen werken.

Ook vanuit de zustervereniging van KNV Zorgvervoer en Taxi, heeft Openbaar Vervoer Nederland aandacht gevraagd voor het advies dat de App geeft. De App houdt, aldus OV-NL, geen rekening met het feit dat OV medewerkers achter schermen of in volledig afgeschermde ruimten hun werk doen, waardoor zij beschermd zijn. Ook houdt de app er geen rekening mee dat reizigers een mondkapje dragen, evenals medewerkers die beschermende middelen dragen. In het verlengde daarvan heeft KNV ook voor het zorg- en taxivervoer bij het ministerie aan de bel getrokken over het advies dat de App geeft. 

Immers, ook in het zorg- en taxivervoer kennen we sectorprotocollen die beschermende maatregelen (denk aan gebruik van chirurgische mondkapjes, al dan niet gebruik van een kuchscherm) voor de chauffeur voorschrijven, waardoor een contact dat de app heeft geregistreerd, niet direct een dusdanig contact hoeft te zijn waardoor een chauffeur altijd in quarantaine moet. Het advies van KNV is dus om steeds goed na te gaan in hoeverre een chauffeur, die een melding via de App krijgt, inderdaad nauw in contact is geweest, of dat het door de getroffen beschermingsmaatregelen toch anders ligt. KNV Zorgvervoer en Taxi adviseert om bij twijfel contact op te nemen met de GGD in uw regio. Vanzelfsprekend is het gebruik van de app voor medewerkers uitsluitend op vrijwillige basis.

Lees ook: Gedeeltelijke lockdown en mondkapjesplicht komt er aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
veiligheid eerst
software koppelen aan Chiron
taxichauffeur rekent cash af met een Tikkie
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Coronamelder moet niet leiden tot uitval taxichauffeurs

Geef een reactie