PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eindhoven Airport steunt Europese bijmengverplichting


De coalitie Clean Skies for Tomorrow (CST), waar Eindhoven Airport (als onderdeel van Royal Schiphol Group) deel van uitmaakt, heeft aan de Europese Commissie gevraagd om in uiterlijk 2025 een Europese bijmengverplichting voor vliegtuigbrandstof in te stellen. Volgens CST is een bijmengverplichting een krachtige prikkel om de productie van duurzame vliegtuigbrandstof op te schalen. CST heeft de wens dat de Europese Commissie de bijmengverplichting volgend jaar aankondigt en dat deze niet later dan 2025 van kracht is. Tot aan 2050 wil CST dat de verplichte bijmengverhouding toeneemt.

Roel Hellemons (CEO van Eindhoven Airport): “Duurzame vliegtuigbrandstof is een belangrijk middel dat bijdraagt aan het verder verduurzamen van de luchtvaart. Het is noodzakelijk dat de productie daarvan wordt verhoogd. Een Europese bijmengverplichting bevordert investeringen in deze techniek en voorkomt dat er in Europa gekozen wordt voor verschillende, niet afgestemde aanpakken.”

Schonere brandstof draagt bij aan het verder terugdringen van de uitstoot van CO2. Eindhoven Airport is een van de partijen die is betrokken bij de Duurzame Luchtvaarttafel en die in het sectorplan ‘Slim en Duurzaam’ de ambitie heeft geformuleerd om in 2030 14 procent bijmenging van duurzame luchtvaartbrandstof te realiseren. De bedoeling is uiteindelijk dat afspraken worden gemaakt op Europees niveau. Dit meldt Eindhoven Airport op hun website.

Clean Skies for Tomorrow CST is een alliantie binnen het World Economic Forum dat samenwerkt om duurzame oplossingen te ontwikkelen die ervoor zorgen dat de luchtvaart in 2050 CO2-neutraal is. De coalitie bestaat uit luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, fabrikanten en brandstofleveranciers. Leden zijn onder andere Airbus Group, The Boeing Company, KLM, Shell, SkyNRG, Heathrow Airport en Royal Schiphol Group.

Lees ook: Stand van zaken project slim en duurzaam luchtvaartsector

Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
taxichauffeur rekent cash af met een Tikkie
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Eindhoven Airport steunt Europese bijmengverplichting

Geef een reactie