Print Friendly, PDF & Email

NS gaat vanaf deze week stapsgewijs aanpassingen in de dienstregeling aanbrengen zodat ze eind november met 90 procent van de normale dienstregeling rijden. Door de coronacrisis is er een forse daling van het aantal reizigers bij de NS. Eerder al dit jaar was er een speciale basisdienstregeling bij de NS in heel Nederland. De treinen reden maar 2 keer per uur, in alle richtingen. 

Het aantal reizigers was op bepaalde dagen in die periode gedaald tot 15 procent ten opzichte van het aantal reizigers op een normale werkdag. Ook stopte de NS in oktober al met de extra forensentreinen tijdens de spits en weekendnachttreinen die bedoeld zijn voor het uitgaanspubliek.

Het reguliere nachtnet blijft ongewijzigd voor reizigers. De reden van het aanpassen van de dienstregeling is omdat het aantal passagiers nog steeds veel lager is dan het normale aantal (zo’n 30 procent van het normale aantal reizigers) en om tussentijdse aanpassingen te voorkomen mochten er medewerkers ziek worden of in quarantaine moeten. 

Nu rijdt de NS nog ongeveer 97 procent van de normale dienstregeling, dit wordt dus de komende weken teruggebracht naar 90 procent van de normale dienstregeling. Er blijft op elk traject minimaal twee keer per uur een trein rijden. Er worden vooralsnog geen lijnen opgeheven door de NS, reizigers hebben hier dus geen last van.

Lees ook: Beschikbaarheidsvergoeding ov-bedrijven goedgekeurd

software voor taxibedrijven
Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden