Het aantal Londense taxi’s en de bijbehorende licenties kelderde in de hoofdstad van 18.900 op 7 juni tot 15.000 op 8 november, aldus Transport for London (TfL). De verhuurbedrijven voor deze zwarte typische taxi’s worden gedwongen om velden en landbouwgrond verspreid over de rand van de stad bij boeren te huren om voertuigen die door de chauffeurs werden teruggegeven massaal op te slaan.

“De Licensed Taxi Drivers’ Association (LTDA) is van mening dat slechts 20% van de taxichauffeurs nog steeds in hun voertuigen rijdt. We zijn nu in een positie waar Londen dit icoon zou kunnen verliezen. We zijn een integraal onderdeel van het DNA van deze stad.”, aldus McNamara.

Secretaris-generaal Steve McNamara zei dat taxichauffeurs momenteel “hongerlonen” verdienen die liggen rond een kwart van de normale lonen. Chauffeurs doen wanhopige dingen zoals de verkoop van hun taxi’s voor ver onder de marktwaarde om de komende maanden door te komen. De pandemie is een complete nachtmerrie voor de meeste taxichauffeurs. De stand van zaken is voor vele chauffeursVelen hebben geen inkomen meer ontvangen sinds maart.

Het in Noord-Londen gevestigde verhuurbedrijf GB Taxi Services ziet dat de bezetting van haar vloot van 100 zwarte taxi’s kelderen van 95% voor de crisis tot slechts 10% nu, ondanks de halvering van de vergoedingen om chauffeurs toch aan te moedigen hun voertuigen te behouden. 

GB Taxi Services is een van de twee bedrijven die gebruik maken van een gebied van landbouwgrond in Epping Forest, Essex. Daar staan nu alleen al van hen 220 ongewenste taxi’s opgeslagen zodat ze kunnen stoppen met het betalen van de verzekeringen. Tot overmaat van ramp kregen ze ook nog bezoek van indringers die katalysatoren en roetfilters van ongeveer 50 taxi’s van hen stalen. Een ander verhuurbedrijf, Sherbet London, heeft een parkeerplaats gehuurd om 400 leegstaande taxi’s op te slaan, goed voor twee derde van de vloot.

Lees ook: LTDA noemt Uber vergunning een ramp voor Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Londen taxi en bus
Print Friendly, PDF & Email