Schokkende beelden op de sociale media van feestende Vindicat-leden in de partybus van Kooistra Reizen. De bus had geen toestemming om zo de weg op te gaan. Studenten van Vindicat die werden betrapt op de partybus zijn voorlopig niet meer welkom op de sociëteit aan de Grote Markt in Groningen.

ontkenning veiligheidsregio

Ondanks de ontkenning van de veiligheidsregio voert Nico Kooistra, eigenaar van de Partybus waar leden van Vindicat woensdagnacht feest in vierden, aan toestemming te hebben van de Veiligheidsregio Friesland. Donderdag lekten beelden uit van studenten in een partybus die dicht op elkaar aan het dansen en het zingen waren, zonder mondkapje op.

",Het is nog even lastig met de nieuwe coronawet onder wiens verantwoordelijkheid dit precies valt, dat onderzoeken we nu. Maar het is in ieder geval zeker dat wij geen toestemming voor dergelijke busritten."

Veiligheidsregio Friesland

De maatschappij adverteert met feestritten waarbij de coronaregels in acht worden genomen. Zo moeten passagiers onder meer een mondkapje dragen en een gezondheidsverklaring tekenen. Het zou coronaproof moeten zijn, maar ze staan op elkaar te springen zonder mondkapjes op en nemen lachgasballonnetjes.

oerdomme actie

Burgemeester Schuiling van Groningen laat weten dat de beelden uit de partybus hem verontrusten maar voor de VVD moet Schuiling de sancties afdwingen.

Hij moet echt laten zien dat hij er klaar mee is. En als hij het royement niet afdwingt, moet hij andere sancties opleggen voor dit gedrag. Bijvoorbeeld door gemeentelijke financiering stil te leggen.”

Zover wil de burgemeester nog niet gaan. Toch is de feestbus een maas in de wet. Boostbussen organiseert al sinds het begin van de coronatijd ‘coronaproof feestritten. Vindicat atque Polit is al meer dan 200 jaar een studentenvereniging. Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat één van de grootste en de oudste studenten vereniging van Groningen.

Lees ook: Kabinet ontmoedigt reizen, Flixbus diensten gehalveerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Vindicat
Print Friendly, PDF & Email