Wizz Air verbindt Eindhoven met Chisinau en deze zomer ook verbinding met Boergas. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air blijft haar bestemmingennetwerk uitbreiden. Vanaf 29 maart vliegt de maatschappij twee keer per week tussen Eindhoven en Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Hiermee wordt het routenetwerk van Eindhoven Airport uitgebreid naar 24 hoofdsteden. De vluchten naar/van Chisinau op maandag en vrijdag worden uitgevoerd met de Airbus A320 (180 stoelen). 

Naar verwachting trekt de nieuwe bestemming reizigers die familie en/of vrienden bezoeken. Voor wat betreft de toeristische markt is Moldavië steeds meer in trek bij de vakantieganger die op zoek is naar nog redelijk onontdekte gebieden. Chisinau fungeert ook als gateway voor een bezoekje aan Transnistrië, de in 1991 uitgeroepen republiek die niet wordt erkend door de internationale gemeenschap. Transnistrië heeft een eigen munteenheid en vlag en wordt vaak bezocht door zogenoemde ‘landenjagers’.

Wizz Air vliegt vanaf 13 juni twee keer per week naar de Bulgaarse havenstad Boergas. De vluchten op woensdag en zondag worden uitgevoerd met een Airbus A320 (180 stoelen). Deze route wordt aangeboden tot half september. Het aan de Zwarte Zee gelegen Boergas is de vierde stad van Bulgarije en de grootste havenstad van het land. Boergas is een ware gateway voor duizenden toeristen die jaarlijks hun vakantie besteden aan de Zwarte Zee en daarmee ook interessant voor bijvoorbeeld de veertigduizend Bulgaren die in Nederland wonen en graag in hun thuisland vakantie vieren. 

Daarnaast is de bestemming aantrekkelijk voor reizigers die familie en/of vrienden bezoeken. De stad- die een belangrijke rol speelt in de olie-industrie van Bulgarije- kan tevens interessant zijn voor zakelijke reizigers aangezien de havenstad fungeert als toegangspoort van Oost-Europa naar West-Europa.

Lees ook: Wizz Air vanaf mei van Eindhoven naar Sarajevo

Wizz Air verbindt Eindhoven met Chisinau en deze zomer ook verbinding met Boergas
Print Friendly, PDF & Email