Britse en Ierse reizigers die uit één van de 33 risicolanden komen en toch naar Engeland willen reizen moeten misschien twee keer nadenken voordat ze gaan. Engeland heeft de regels voor deze reizigers uit 33 risicolanden vanaf gisteren aangescherpt. Als je als Ierse of Britse staatsburger vanuit een risicoland naar Engeland reist, moet je bij aankomst tien dagen in quarantaine in een geselecteerd hotel. Er zijn tot nu toe volgens diverse media met 16 hotels overeenkomsten gesloten. Het 10-daagse quarantaine-programma moet vooraf door de reiziger gereserveerd worden. 

De kosten van deze verplichte quarantaine zijn voor de reiziger zelf. Deze quarantaine kosten zijn geschat op ongeveer tweeduizend euro per persoon. Ook moeten deze reizigers, twee coronatesten ondergaan. Dit moet gedaan worden op dag twee en dag acht van de quarantaineperiode. Mocht de test positief uitvallen dan kan de quarantaine weer verlengd worden. Je moet verplicht op je hotelkamer blijven gedurende de quarantaineperiode en maaltijden worden naar de hotelkamer toegebracht.

Minister van Volksgezondheid in Engeland Matt Hancock zei in Sky news: “Terwijl dit dodelijke virus evolueert, moet onze verdediging dat ook doen. We hebben al harde maatregelen genomen om de verspreiding te beperken, mensen te beschermen en levens te redden. Met de opkomst van nieuwe varianten moeten we verder gaan. De regels die vandaag van kracht worden, zullen het quarantainesysteem versterken en een extra beveiligingslaag bieden tegen nieuwe varianten aan de grens.”

Lees ook: Engeland ook weer in strenge lockdown

Boris Johnson
Boris Johnson
Print Friendly, PDF & Email