RAI Vereniging is blij dat consumenten voortaan weer op afspraak onder strikte voorwaarden showrooms en winkels mogen bezoeken. Dit betekent dat de live verkoop van fietsen, motoren, scooters en auto’s weer kan opstarten. Ze hebben er de afgelopen maanden bij de overheid op aangedrongen om verkoop op afspraak in de showroom mogelijk te maken.

Steven van Eijck, algemeen voorzitter van RAI Vereniging, noemt het kabinetsbesluit verstandig en een werkbare eerste stap op weg naar een volledige heropening van de detailhandel. Goed advies en een goede voorlichting zijn volgens hem immers cruciaal bij de keuze van een vervoermiddel. ‘En dat kan prima in een showroom of winkel op afspraak binnen een tevoren vastgesteld tijdvak.’ Ook gaat RAI Vereniging er van uit dat de aflevering van een (nieuwe) personenauto of motor voortaan ook weer op afspraak bij de showroom kan worden gedaan.

Deskundige voorlichting cruciaal

Van Eijck onderstreept het belang van deskundige voorlichting bij de aflevering van veel geavanceerde mobiliteitsproducten. ‘Moderne auto’s zitten vol met rijtaakondersteunende en veiligheidsbevorderende (ADAS)-systemen die uitgebreide uitleg vereisen. Hetzelfde geldt voor consumenten die voor het eerst een elektrische auto aanschaffen. Ook dat vergt de nodige uitleg door de verkoper, teneinde een veilig gebruik te waarborgen.’

Voorwaarden

Winkels mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel/showroom hebben. Die moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een winkel met meerdere verdiepingen mag maximaal 2 klanten per verdieping toelaten. De afspraken zijn voor minimaal tien minuten. Dit meldt RAI Vereniging op hun website.

Lees ook: APK dieselvoertuigen wordt strenger in 2022

Print Friendly, PDF & Email