Voor Minke Jansma, Sectorhoofd Vervoer FNV, is de vraag of je de vervoerder in kwestie moet feliciteren of condoleren. In een eerste reactie op LinkedIn laat Jansma weten dat de aanbesteding Regiovervoer Oosterschelde uitblinkt in negatieve zin. Het routevervoer en vraagafhankelijk vervoer in de regio Oosterschelde is voor twee jaar enkel op basis van de prijs beoordeeld en gegund aan vervoersbedrijf Citax uit Tiel. Voorheen werd dit vervoer, na een faillissement in februari 2020 van de gecontracteerde Middelburgse vervoerder TCR, uitgevoerd door Connexxion onder een overbruggingsovereenkomst.

Volgens Jansma kan enkel op prijs gunnen en dan ook nog voor een prijs die gewoonweg niet realistisch is niet. Op een fatsoenlijke manier de werknemers betalen en investeren kan echt niet voor de genoemde prijzen. FNV heeft haar kritiek vooraf helder en duidelijk geuit richting de aanbestedende partij maar aan dovemansoren gericht. 

De race to the bottom (ik dacht dat we er al waren...) zet door... Oosterschelde vindt kwaliteit in ieder geval niet van belang; er worden geen dozen maar mensen vervoerd maar voor de betaalde prijzen kun je zelfs dozen niet van A naar B brengen...

Minke Jansma

Citax Tiel bleek de goedkoopste inschrijver, waardoor het vervoer aan hen is gegund en zal vanaf 1 augustus dit jaar in opdracht van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) het vervoer verzorgen.

Lees ook: Sectorhoofd FNV Vervoer Jansma in debat met politiek

Minke Jansma
Minke Jansma - FNV
Print Friendly, PDF & Email