Print Friendly, PDF & Email

Onlangs werd bekend dat Pitane Blue een contract heeft afgesloten met het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). De website Pitane Blue zal binnenkort eveneens nieuws putten uit de real-time ANP-nieuwsfeed en de persberichtendatabase. Het ANP is niet alleen een nieuwsproducent, het persbureau is ook nationaal erfgoed met een brede maatschappelijke betekenis.

unieke overeenkomst

PITANE.BLUE is het gratis internetmagazine over alle vormen van mobiliteit, personenvervoer en Mobility as a Service. Online nieuws, onderzoeken, meningen, interviews en wetenswaardigheden zijn vaste onderdelen van ons medium wat in 2019 werd opgericht. Pitane Blue heeft de ambitie de meest waardevolle en objectieve bron van informatie voor Nederland en Vlaanderen te zijn wanneer het om mobiliteit gaat.

"Streven naar objectiviteit wil niet zeggen dat we kleurloos zijn in onze journalistieke keuzes of commentaren. We zijn ervan overtuigd dat het algemeen belang het beste gediend is met economische vooruitgang."

Feitelijk gecheckt nieuws begint bij het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP en het Eindhovense Pitane BV, eigenaar van o.a. het Internetmagazine Pitane Blue, sloten daarom een waardevolle overeenkomst voor verslaggeving over mobiliteit. Hierbij zal Pitane Blue gebruik maken van ANP Diensten en ANP Materiaal binnen Nederland. Het contract biedt Pitane Blue de mogelijkheid om een online archief aanleggen met gepubliceerde artikelen en bijbehorende beelden uit de ANP feed. Naast de uitbreiding van de diensten in Nederland is Pitane Blue ook internationaal, en vooral in Vlaanderen, een veel gelezen internetmagazine over alles wat met mobiliteit heeft te maken. 

Als het niet nieuw is, is het geen nieuws. Dat betekent dat iets recent is gebeurd of op het punt staat te gebeuren. Met het ANP-nieuws zijn we altijd als eerste op de hoogte van actuele nieuwsontwikkelingen. Zodra de ANP-redactie de berichten distribueert onder de Nederlandse redacties, komen de berichten binnen bij Pitane Blue. Meteen gaan wij met het nieuws aan de slag wanneer het interessant genoeg is voor onze lezers.

Lees ook  KNV: Mobiliteitsvernieuwers slaan handen ineen voor groene toekomst

Over het ANP

Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto’s, radiobulletins en video’s. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, waaronder Pitane BV, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, content creatie en andere services. 

Lees ook: WhatsApp Pitane Blue nieuws en foto’s naar +316-14792746

Pitane Blue Media