Net zoals in ons land geldt in veel andere Europese landen een reisverbod voor niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland. Vanaf volgende week krijgt iedereen die in Engeland woont en geen noodzakelijke reden heeft om op reis te gaan naar het buitenland, als het door de parlementsleden wordt goedgekeurd, een boete van 5000 pond (5800 Euro). Dit om het aantal niet-essentiële reizen in te perken. Dit zou een onderdeel zijn van de nieuwe coronawetten in Engeland. Vanaf volgende week wordt het verbod om het Verenigd Koninkrijk te verlaten een specifieke wet, als de Parlementsleden deze wet goedkeuren.

Donderdag wordt hierover gestemd door de Kamerleden. 17 mei zou de vroegste datum worden dat mensen uit het Verenigd Koninkrijk weer op vakantie zouden mogen naar het buitenland. Reizen naar het buitenland voor niet-noodzakelijke reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk was al langer verboden maar blijkbaar houden toch veel mensen zich hier niet aan. Het bevel om niet naar het buitenland te reizen zou eigenlijk stoppen op 29 maart.

Overheidsadviseur Prof Neil Ferguson van Imperial College London zei tegen BBC Radio 4 dat de grensmaatregelen langzamer moeten worden versoepeld dan binnenlandse beperkingen. Hij zei: “Ik denk conservatief, en omdat ik op dit moment risicomijdend ben, denk ik dat we een zomervakantie in het VK moeten plannen, niet in het buitenland.”

Wettelijk toegestane redenen volgens de Engelse media voor buitenlandse reizen omvatten momenteel: Werk, verhuizen, vrijwilligerswerk, onderwijs, op bezoek bij een stervend familielid, medische redenen en het bijwonen van bruiloften of begrafenissen. Het inenten loopt voorspoedig, in het Verenigd Koninkrijk heeft meer dan 50% van de volwassenen inmiddels een eerste dosis van een Covid-vaccin gekregen, vergeleken met slechts 10% in de EU.

Lees ook: Proefvakantie naar Rhodos met Sunweb en Transavia

Print Friendly, PDF & Email