Er is op het gebied van parkeerapps veel aanbod in Nederland, maar de verschillen in prijs en geboden service waren tot dusver klein. Met de introductie van Gaiyo straatparkeren komt daar verandering in. Gaiyo rekent géén transactie- of abonnementskosten voor parkeeracties én biedt heel veel handige aanvullende vervoersfuncties. Eén app voor al je vervoer, dat is Gaiyo. Of het nu om routeplanning gaat, fileoverzicht, het kopen van een treinkaartje of het boeken van deelvervoer, in Gaiyo regel je al je vervoerszaken. De mogelijkheid om in de app te betalen voor je straatparkeeracties, kon dan ook niet uitblijven. Vanaf vandaag kan de straatparkeerwidget van Gaiyo in heel Nederland worden gebruikt.

Meer dan alleen parkeren

Het grootste voordeel van de Gaiyo straatparkeerfunctie ten opzichte van het gebruik van een reguliere parkeerapp, is zonder twijfel dat de Gaiyo app nog veel aanvullende mobiliteitsfuncties biedt. Moet je bijvoorbeeld in de binnenstad van Amsterdam zijn, maar wil je niet €7,50 per uur te betalen voor het parkeren? Plan in Gaiyo dan heel eenvoudig je reis met een P+R als tussenbestemming en boek je vervolgvervoer (OV, deelfiets of deelscooter) ook weer in deze app. En als je klaar bent met je parkeeractie en wilt weten of het een beetje doorrijdt op de snelwegen, toont Gaiyo de relevante verkeersinformatie, inclusief de eventuele vertragingen die je oploopt naar je volgende bestemming.

Parkeeroverzicht

Omdat het bedrijf achter Gaiyo, Innovactory, mobiliteit zo toegankelijk en flexibel mogelijk wil maken, is de nieuwe straatparkeerfunctie uitgerust met tal van handige snufjes. Op basis van je locatie scant Gaiyo bijvoorbeeld welke parkeergarages, P+R’s en parkeerzones er in jouw omgeving te vinden zijn. De app toont je direct alle parkeeropties, mét de bijbehorende tarieven. Zo kun je heel gemakkelijk zien waar je in de buurt het goedkoopst je auto kwijt kunt en waar de blauwe zones zijn. Kies je voor de kaartweergave van de parkeerfunctie, dan kun je bovendien gemakkelijk zien in welke gebieden je gratis parkeert.

“We zijn erg blij dat we Gaiyo met de introductie van deze parkeerwidget nóg overzichtelijker hebben gemaakt. Met de afwezigheid van transactiekosten én de vele extra functies die de app biedt, is Gaiyo hét betere alternatief voor bestaande parkeerapps

Goedkoopste parkeerapp van Nederland

Wie wil besparen op parkeren, heeft aan Gaiyo dus een goeie. Al was het maar omdat je geen transactiekosten betaalt voor je parkeeracties. Ter vergelijking: bij andere parkeerapps betaal je per parkeeractie meestal 30 eurocent. Gaiyo is hiermee in een klap de goedkoopste ‘parkeerapp’ van Nederland. Ook het toevoegen van kentekens is in Gaiyo gratis. Wel zo handig, zeker als je af en toe gebruik maakt van een deelauto.

Zicht op je parkeeractie De actuele parkeerkosten zijn op elk moment te bekijken in de app. En wie nog wel eens vergeet om zijn parkeeractie te stoppen, kan Gaiyo toestemming geven om elk uur een gratis pushreminders bericht te sturen. Ook is het mogelijk een (ruime) eindtijd op te geven voor je parkeeractie. Stop je de parkeeractie toch eerder dan de opgegeven eindtijd, dan betaal je gewoon voor de werkelijke parkeerduur.

Lees ook: MyWheels direct te boeken in de Gaiyo app

Print Friendly, PDF & Email