Na heel wat moeilijke maanden met talrijke reisbeperkingen en reisverboden zijn Brussels Airport en haar home carriers Brussels Airlines en TUI klaar voor het zomerseizoen, met bijzondere aandacht voor veiligheid en gezondheid. Zo worden de sanitaire maatregelen op de luchthaven en aan boord van de vliegtuigen voortdurend versterkt en aangepast. Bovendien heeft vandaag 95% van de reizigers die vanuit Brussels Airport vertrekken een negatieve PCR-test nodig. Wat het aanbod betreft, biedt Brussels Airlines deze zomer 78 bestemmingen aan, TUI kan zijn passagiers naar 75 bestemmingen brengen.  

Anders reizen, maar beter en veilig reizen. Brussels Airport heeft altijd de veiligheid en het comfort van haar passagiers vooropgesteld. In het licht van de huidige crisis heeft de luchthaven haar vastberadenheid om één van de beste luchthavens van Europa met de hoogste kwaliteitsnormen te zijn, nog versterkt. Samen met Brussels Airlines en TUI, en alle andere partners, heeft Brussels Airport hard gewerkt om in de komende weken en maanden een toenemend aantal reizigers te verwelkomen en hen een ruim aanbod aan bestemmingen aan te bieden.  

De vele sanitaire maatregelen die al meer dan een jaar van kracht zijn op de luchthaven, zoals reiniging van de faciliteiten, ventilatie en maatregelen voor de sociale afstand, zijn nog versterkt. Bijzondere aandacht is besteed aan het beheer van de passagiersstromen, vooral op de drukste dagen, door het inrichten van wachtzones voor de ingang van de vertrekhal. In de komende dagen zullen er voor de vertrekhal tenten worden geplaatst waar de passagiers van bepaalde vluchten kunnen wachten in het geval dat er een grote drukte is aan de check-in. Dit om de vorming van lange rijen te vermijden en de sociale afstand zoveel mogelijk te respecteren.  

Meer dan ooit, en in afwachting van de volledige uitrol van de vaccinatie, blijft testen het sleutelelement voor veilig reizen. Zo heeft 95% van de vertrekkende passagiers op Brussels Airport een negatief PCR-testbewijs van minder dan 72 uur oud, zoals vereist door de landen van bestemming. Dit maakt van Brussels Airport één van de veiligste plaatsen. Tests kunnen altijd worden uitgevoerd op Brussels Airport zelf, in één van de twee centra die ter beschikking staan van de passagiers. Aldus Brussels Airport.

Lees ook  Luchtvaartsector verdient meer nuance, al blijft het vliegen tussen twee vuren

Foto boven: Beeldbank Brussels Airport.

Lees ook: CIM Capital eigenaar van reisorganisator Neckermann

Print Friendly, PDF & Email