De handelsrechtbank van Nijvel besliste dat de Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital de nieuwe eigenaar van reisorganisator Neckermann is. CIM Capital neemt 41 Neckermann-winkels over en gaat met zowat 110 personeelsleden opnieuw reizen verkopen vanaf 7 juni. Wel zal het aantal winkels worden afgebouwd. Zo worden de winkels in Oudenaarde, Dendermonde, Ninove, Eeklo, Kraainem, Hornu en Gilly niet overgenomen.

CIM Capital, dat over een kapitaal van zowat 50 miljoen euro beschikt, spitst zich toe op bedrijven die door de coronacrisis zijn geraakt. CIM Capital was samen met een andere kandidaat, investeringsmaatschappij Futura, geïnteresseerd om met Neckermann een doorstart te maken. De handelsrechtbank heeft nu geoordeeld dat CIM een beter dossier had.

Pitane

Neckermann is een merk dat al sinds 1979 bestaat, en was een van de grootste reisorganisaties van België. Maar het faillissement van het grote, Britse moederbedrijf Thomas Cook, twee jaar geleden, luidde voor Neckermann turbulente tijden in. Toen werkten er nog 500 mensen bij Neckermann. De liberale vakbond ACLVB reageert positief op de nieuwe overnemer. Volgens vakbondsvrouw Els De Coster is het de beste keuze voor de toekomst van Neckermann. In een mededeling bevestigt het nieuwe management dat klanten alle vouchers en vakantiebonnen ook in de toekomst kunnen gebruiken. 

Lees ook: TUI koopt Neckermann en Vrij Uit uit failliete Thomas Cook

Neckermann is een merk dat al sinds 1979 bestaat, en was een van de grootste reisorganisaties van België.
BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email