Print Friendly, PDF & Email

Veilige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint-Eustatius. Dit zijn de enige landen buiten de EU met een met een laag COVID-19-risico. Toch kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten. Curaçao registreerde afgelopen week maar één coronabesmetting. Veel bewoners op Curaçao zijn gevaccineerd. Meer dan 84.000 mensen hebben een eerste vaccinatie gekregen, bijna 67.000 zijn al twee keer geprikt. Het streven is 106.000 mensen twee keer te laten vaccineren, dat is 85 procent van de volwassen bevolking. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt een reisadvies met veel aandacht. Zij doet dit samen met verschillende partijen. Dit gaat in stappen. Wijzigt de veiligheids- of gezondheidssituatie in een land? Dan onderzoekt het ministerie van Buitenlandse Zaken of ze het reisadvies van dit land moet aanpassen. Als er iets aan de hand is in een land, dan start zij een onderzoek.

coronagolf lijkt voorbij

Al vijf dagen lang zijn er geen nieuwe coronabesmettingen op Curaçao geregistreerd. Tussen 23 en 29 mei is er slechts één besmetting vastgelegd. Tegelijkertijd zijn in de afgelopen week meer dan 5000 mensen getest. De coronagolf die het eiland in maart en april teisterde, lijkt voorbij. Volgens het ANP zijn er in totaal nu nog 28 actieve besmettingen op het eiland, terwijl dat aantal op 10 april nog boven de 4700 lag. Tussen 20 maart en 20 mei overleden 99 coronapatiënten. Maar sinds 20 mei is er geen coronadode meer op het eiland gevallen.

Lees ook: Reizen naar Europese vakantielanden blijft ontraden

Lees ook  Toerisme: actievoerders bieden petitie aan parlement tegen bouwplannen Zakitó
Paasparade Santa Maria, Curacao, Antillen