Print Friendly, PDF & Email

ABN Amro is via haar dochterbedrijf voor consumptief krediet Alfam Defam betrokken geraakt bij een miljoenenschandaal met duizenden ingevorderde leaseauto’s. Diverse gedupeerde consumenten zitten nu zonder auto, maar moeten vervolgens nog wel hun krediet met een rente van 6,9% bij Alfam afbetalen. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigt tegenover de redactie van de Telegraaf dat kredietverstrekker Alfam Defam een aantal klanten van het betrokken bedrijf Car Driver Deals (CDD) uit Maasbracht in de boeken heeft. Meestal gaat het om kredieten van zo’n €10.000 per klant.

Consumenten konden afgelopen jaren tegen een aantrekkelijk tarief een auto leasen bij CDD, maar moesten daarvoor hun leasebedrag wel voor minstens een jaar vooruitbetalen. Een deel van dat geld werd door CDD echter niet doorbetaald aan de leveranciers van de auto’s. Vakblad Automotive berichtte afgelopen week als eerste over het schandaal. Ook via onze redactie bleven we bovenop deze zaak zitten en de activiteiten van de gebroeders Jan en Geert Golsteijn nauwlettend volgen. 

Advocaat Olivier van Hardenbroek (Delissen Martens) vertegenwoordigt inmiddels enkele honderden gedupeerden in het leaseschandaal, waarvan een deel via hun rechtsbijstandverzekeraar. Wij stelden advocaat Olivier van Hardenbroek uit Den Haag de vraag wat gedupeerden vandaag het beste kunnen doen.

meewerken

De voornaamste tip is persoonlijke eigendommen uit de auto halen en contact opnemen met het autobedrijf dat eigenaar is. Advies is meewerken aan de teruggave van de auto en melding maken bij de rechtsbijstandsverzekeraar wanneer de gedupeerde die heeft. Aansluiten bij het kantoor is absoluut niet verplicht. De contractanten kunnen ook rechtstreeks hun vordering bij CDD indienen.

"Persoonlijke eigendommen uit de auto halen en contact opnemen met het autobedrijf (indien bekend) dat eigenaar is. meewerken aan teruggave van de auto. Melding maken bij rechtsbijstandverzekeraar. Aansluiten bij ons kantoor is absoluut niet verplicht. De contractanten kunnen ook rechtstreeks hun vordering bij CDD indienen.'

Op dit ogenblik onderzoekt van Hardenbroek of er vermogensbestanddelen zijn die veilig kunnen worden gesteld en of er partijen zijn die verantwoordelijk kunnen worden gesteld naast Car Driver Deals. Een journalist van Autoweek liet zich ontvallen dat er al een faillissementsaanvraag zou zijn ingediend door een autobedrijf.

Lees ook: Mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals in grote problemen

voornaamste tip is persoonlijke eigendommen uit de auto halen