Print Friendly, PDF & Email

Aan een nieuwe auto hangt een fors prijskaartje, dat hebben de gedupeerden van Car Driver Deals inmiddels ervaren. De financiële diensten van Car Driver Deals draaiden op volle toeren om particulieren snel en goed binnen no time in een nieuwe bolide te laten rondrijden. Ze adviseerden klanten om een particuliere lening bij familie, vrienden of bekenden af te sluiten. Ook een lening via een werkgever werd als mogelijkheid aangeprezen, maar ook bij Car Driver Deals Financial Services kon men een aanvraag doen voor zowel een persoonlijke lening als financial lease. Car Driver Deals Financial Services was duidelijk bij het op schrift stellen en het nakomen van verplichtingen. Termijnen die werden vermeld waren voor hen in de algemene voorwaarden uitsluitend indicatief en daaraan konden klanten geen rechten ontlenen. Duizenden euro’s werden op deze manier binnen gehaald als voorschot voor wagens die pas veel later werden geleverd of niet eens zijn geleverd.

piramidespel

Het systeem heeft alle schijn van een piramidespel. Een piramidespel is een systeem waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers gebruikt wordt om bij bestaande klanten aan de verplichtingen te voldoen wagens te leasen en door te schuiven. De inleg varieert veelal van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. De inleg van degenen die worden geworven, komt toe aan degenen die boven hen in de piramide staan.

Een piramidespel kan ook worden gezien als een soort faillissementsfraude of flessentrekkerij: men laat een onderneming opzettelijk schulden maken die zij uiteindelijk niet kan nakomen. Wanneer men echter hieraan toekomt, is het al te laat en is de vogel gevlogen. En dat is exact wat er gebeurde met de gebroeders Golsteijn die onbereikbaar zijn voor klanten en media. Beide eigenaren zijn spoorloos verdwenen en dat terwijl consumenten door het hele land hun auto voor het huis zagen weggetakeld worden, of zelfs onderweg door de politie werden aangehouden omdat de leaseauto waarin zij reden door de leverancier als gestolen was opgegeven.

bescherming

Ondertussen heeft het er alle schijn van dat gedupeerden niet alleen financieel worden gepakt. Ook via de sociale media, en dan vooral op de facebook pagina voor gedupeerden, is het uitkijken met wat men schrijft als gedupeerde. Er wordt van alles aan gedaan om de leasebedrijven in een slecht daglicht te plaatsen in plaats van Car Driver Deals of haar directie. Voorkomen dat door negatieve berichten van gedupeerden, die oproepen tot bundelen van krachten in een aanpak het bedrijf aan te klagen, is zowat de belangrijkste taak van de paginabeheerder. 

Het lijkt er op dat vele gedupeerden nog steeds geloven dat de directie met een oplossing komt zoals ze eerder in hun updates lieten doorschijnen. En dat terwijl massaal auto’s in beslag worden genomen en deurwaarders op bezoek komen. Enterprise stuurde aflopen vrijdag een email aan de gedupeerden om de auto’s in te leveren en vandaag was ook Avis een van de leasebedrijven die opriep om vrijwillig in te leveren en anders ook overgaat tot invorderen van de wagens. Vele bedrijven werden betrokken in het Limburgse lease schandaal zoals Huiskes-Kokkeler Autogroep, Enterprise, Avis, Louwman, Autohopper, Sixt, Autoop, Multilease etc. maar ook bedrijven in België zoals Autolux.

Lees ook: Gedupeerden Car Driver Deals machteloos

het Limburgse lease-schandaal van de gebroeders Golsteijn kent vele gedupeerden