Print Friendly, PDF & Email

Pakketservice DPD zet fors in op CO2 en fijnstofreductie om in 2025 in de 30 grootste steden van Nederland emissievrij te bezorgen. Dit jaar al neemt DPD 100 elektrische bussen in gebruik. Sinds kort rijden de eerste elektrische bussen in Eindhoven en omgeving, waarmee 44 routes voortaan duurzaam worden afgelegd. Dit gaat in totaal 301.317 kg CO2 uitstoot per jaar besparen. Naast deze elektrische bussen zet DPD al enkele jaren fietskoeriers in Eindhoven in. Afgelopen januari lanceerde DPD de eerste elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem. Dit jaar volgen de steden Breda, Groningen en Maastricht nog.

DPD bezorgt sinds 2012 al haar pakketten CO2 neutraal zonder extra kosten. De inzet van deze elektrische bussen is de volgende stap waarbij DPD emissievrij gaat bezorgen, met als doel om in 2025 meer dan 400 routes duurzaam af te leggen. Het klimaatakkoord vereist dat in 2025 de 30 grootste binnensteden emissievrij en fijnstofvrij worden beleverd. DPD gaat hierin echter een stap verder en gaat niet alleen in de binnenstad, maar in de volledige 30 steden duurzaam bezorgen. Om de stap naar emissievrij bezorgen te realiseren heeft DPD een overeenkomst afgesloten met Volkswagen (E-Crafter), Mercedes (E-Sprinter), Renault (E-Master) en Maxus (EV80).

30 steden emissievrij in 2025

De 30 steden waar DPD in 2025 emissievrij bezorgd zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle, aldus DPD.

“Onder het motto "we all share the same address" zijn wij heel gedreven om onze bijdrage te leveren aan een betere wereld. Wij gaan ons wagenpark daarom nog sneller verduurzamen en uitbreiden met elektrische bussen. Zo zijn we in januari begonnen om emissievrij te bezorgen in Amsterdam en Haarlem en nu kunnen we Eindhoven aan het lijstje toevoegen. Het wagenpark bestond al uit Tripls (e-scooter) en fietsen, die we in Rotterdam en Eindhoven inzetten. We waren al CO2 neutraal, nu gaan we voor het structureel verduurzamen van ons proces, overigens niet alleen in Nederland maar in heel Europa. DPDgroup gaat de CO2 uitstoot verder verminderen door in 2025 in 225 Europese steden met 7.700 elektrische voertuigen te bezorgen. Daarnaast zet DPD Internationaal 3600 oplaadpunten en 80 nieuwe stadsdepots in. DPDgroup heeft zichzelf tot doel gesteld in 2025 de CO2 uitstoot per pakket nog eens met 30% terug te brengen. DPDgroup investeert tot 2025 200 miljoen euro om een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven in 225 steden in Europa".

Lees ook: SVR-campings kijken uit naar topzomer

Foto boven: DPD beeldbank.