Nu de zomermaanden zijn aangebroken en de zomervakantie in aantocht is, willen veel mensen dit jaar weer op vakantie. Veel mensen zijn door de gevolgen van de coronapandemie lang niet op vakantie geweest en het begint bij veel mensen steeds meer te kriebelen, we willen weg naar een ander land! Steeds meer mensen zijn ingeënt met het coronavaccin en het aantal besmettingen in veel is landen flink aan het dalen, dus is de mogelijkheid er ook weer om er met het gezin op uit te trekken voor een welverdiende vakantie. Vanaf donderdag kleuren weer meer landen op de website Nederlandwereldwijd.nl van code oranje naar code geel, dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend.

We kunnen vanaf morgen weer ‘veilig’ op vakantie naar Letland, Zweden, Denemarken, de Griekse hoofdstad Athene en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in België. De landen met code geel kunnen wel nog hun eigen inreisbeperkingen hebben en deze kunnen per land ook verschillen. Het is dus niet zo dat als een land code geel krijgt er geen regels meer gelden om als reiziger dat land binnen te komen. De regels per land zijn terug te vinden op de website Nederlandwereldwijd.nl. Als een land een geel reisadvies krijgt van onze overheid dan hoef je als Nederlander bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine en je hoeft ook geen negatieve PCR-test te tonen. Veel landen in Europa zijn dan vanaf morgen geel. Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Turkije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland staan dan nog steeds op oranje.

Lees ook: Van boomstammen tot wattenstaafjes

Print Friendly, PDF & Email