Print Friendly, PDF & Email

Het is gelukt, de gemeente Zandvoort laat weten dat ze een evenementenvergunning hebben verleend aan de organisatie van de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix. De Formule 1 gaat dus officieel door in Zandvoort, niks staat de Grand Prix nu nog in de weg. De aanvraag voor de vergunning was eerder al door de organisatie van de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix in juni ingediend bij de gemeente. 

“De komst van de Formule 1 belooft een groot spektakel te worden. Heel Zandvoort zal meeprofiteren van de extra aandacht en bezoekers die dit evenement met zich meebrengt. Om eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken is aan de organisator nadrukkelijk gevraagd aandacht besteden aan maatregelen die bijdragen aan het verminderen van hinder en overlast. De maatregelen staan beschreven in een uitgebreid mobiliteitsplan dat ten doel heeft om de bereikbaarheid van Zandvoort voor de bewoners en ondernemers en bezoekers zoveel als mogelijk te waarborgen. Inwoners dienen zich hierbij wel bewust te zijn dat de maatregelen niet kunnen voorkomen dat er verkeershinder zal zijn in Zandvoort op de dagen voorafgaand aan en tijdens het evenement. De vergunning laat een mooi evenwicht zien tussen enerzijds maatregelen die genomen moeten worden en anderzijds de mogelijkheid om een groot toegankelijk en veilig evenement te organiseren.”

In het weekend van 3, 4 en 5 september is De Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort en kunnen honderdduizenden fans hun hart ophalen. Dit festijn zal enorme aantallen fans trekken en het zal dan ook in en om Zandvoort enorm druk zijn. Dit vraagt uiteraard om extra maatregelen om overlast in de omgeving tot het minimum te beperken. Volgens de diverse media wil de organisatie van de Dutch Grand Prix deze 3 dagen 105.000 fans per dag ontvangen en daarom zullen er extra tribunes gebouwd worden langs de baan.

Lees ook: Automotive duikt in Car Driver Deals fiasco