Er is een oplossing nodig om fietsen te vervoeren op de trajecten rond Zwolle waar momenteel geen treinen rijden. Dat stellen Rover en de Fietsersbond in een bericht aan NS. Er komen veel klachten binnen over het gebrek aan mogelijkheden voor het meenemen van de fiets in de NS-bus. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rond Zwolle zijn treinreizigers tot 20 juli aangewezen op bussen in plaats van treinen. Het meenemen van de fiets is in de NS-bus niet mogelijk. Dit heeft vervelende gevolgen voor reizigers die bijvoorbeeld van en naar de Waddeneilanden willen reizen met fiets.

Het meenemen van fietsen is altijd een probleem bij werkzaamheden aan het spoor. Toch zien Rover en de Fietsersbond deze keer een bijzonder wrange situatie: er zijn voor treinverkeer van/naar Noord-Nederland geen alternatieve routes en de werkzaamheden vallen midden in de zomervakantie. “Wij durven te stellen dat Zwolle in deze tijd van het jaar normaal gesproken het drukste “fiets in de trein” knooppunt van Nederland is”, stellen de organisaties in een bericht aan NS.

Rover en de Fietsersbond ontvangen veel klachten van reizigers. Zo wordt reizigers desgevraagd door NS gezegd dat zij maar moeten fietsen op het stuk waar geen treinen rijden, dit kan echter om een afstand van well 50 kilometer gaan. Rover en de Fietsersbond vragen NS daarom minimaal een paar keer per dag een touringcar met fietsaanhanger in te zetten als NS-bus.

oplossingen

Volgens een van de reacties van de treinreizigers moet NS alleen maar naar een land als Tsjechië te kijken. Rijdt er op een traject vervangend busvervoer, dan laten ze een bestelbusje achter de bus meerijden, met daarin de fietsen. Via het reserveringssysteem kunnen ze de (gereserveerde) fietsen in een busje vervoeren. Een andere oplossing Een uitstekende oplossing zou zijn een touringcar met aanhangwagen zijn zoals ook vaak gebruikt worden bij langeafstandsreizen.

Foto: Rover

Lees ook: Unieke bewaakte mega fietsenstalling bij station Zwolle

Het meenemen van fietsen is altijd een probleem bij werkzaamheden aan het spoor.
Print Friendly, PDF & Email