De vraag naar nieuwe snor- en bromfietsen (scooters) blijft ook in 2021 hoog. Over het eerste half jaar van 2021 zijn in totaal 39.455 nieuwe snor- en bromfietsen geregistreerd. Het hoogste aantal sinds 2011 en een stijging van 8,7 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2020 (36.305 stuks). Van alle nieuw verkochte scooters is inmiddels 1/3 volledig elektrisch aangedreven. Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging en RDC.

Steeds meer mensen kiezen voor het comfort en gemak van een scooter. Ondanks dat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en vrij kunnen bewegen, blijven mensen zich vooralsnog in grote aantallen individueel verplaatsen. Van alle nieuwe verkochte scooters is momenteel driekwart snorfiets en een kwart bromfiets. Het aantal registraties afgelopen juni liep iets terug ten opzichte van juni 2020. Afgelopen maand werden 8.774 scooters geregistreerd, waarvan 6.337 snorfietsen en 2.437 bromfietsen. Een daling van 11,9 procent.

Elektrisch
Bij de keuze voor een brom- of snorfiets, wordt steeds vaker gekozen een elektrische variant. Van alle nieuwe snorfietsen is inmiddels 35,2 procent elektrisch aangedreven. Hiermee ligt de sector op koers om vanaf 2025 geen nieuwe benzine snorfietsen meer aan te bieden en volledig in te zetten op elektrisch. Ook de bromfietsen elektrificeren snel; 29,4 procent van de nieuwverkopen is elektrisch. In totaal rijden nu ruim 94.617 elektrische scooters rond, 7,2 procent van het totaal (1.322.577).

Ideale oplossing voor korte en middellange afstand
Volgens RAI Vereniging zien steeds meer mensen de waarde van een scooter voor hun reisbehoefte. De scooter is een ideaal vervoersmiddel voor de korte en middellange afstanden tot circa 25 a 30 kilometer. De gemiddelde woon-werkafstand is 19 kilometer, waarmee de moderne snor- en bromfiets voor zowel privé als zakelijk gebruik een duurzaam alternatief biedt, aldus de Koninklijke RAI Vereniging.

Lees ook: 35% meer caravans geregistreerd in eerste helft 2021

Print Friendly, PDF & Email