Print Friendly, PDF & Email

Buitenlandse toeristen weten de weg nog niet terug te vinden naar ons land, dit blijkt vandaag uit nieuwe, voorlopige cijfers van het CBS. Dit komt omdat we natuurlijk nog steeds hebben te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Het aantal toeristen is nog lang niet terug op het oude niveau. In het tweede kwartaal van dit jaar kwamen ongeveer 8 miljoen toeristen naar Nederlandse logiesaccommodaties, in recordjaar 2019 lag dit aantal 39 procent hoger in het tweede kwartaal. Het aantal buitenlandse toeristen dat in Nederlandse logiesaccommodaties verbleef was in 2019 in het tweede kwartaal ongeveer 5,9 miljoen, in 2020 ongeveer 800 duizend en in dezelfde periode dit jaar nog geen 900 duizend.

Van alle typen accommodaties hebben campings het minst geleden, campings hebben in het tweede kwartaal van dit jaar ten opzichte van 2019 maar 7,8 procent minder gasten ontvangen. Van alle typen accommodaties lijden hotels en groepsaccommodaties het meeste onder het wegblijven van toeristen. Uit de cijfers blijkt dat hotels in het tweede kwartaal van dit jaar nog steeds 52 procent minder gasten hebben dan dezelfde periode in 2019. In groepsaccommodaties verbleven in het tweede kwartaal van dit jaar 67,2 procent minder toeristen vergeleken met 2019. Dit zijn flinke verschillen en de vraag is natuurlijk wanneer dit weer helemaal terug is op het oude niveau.

Lees ook: Flinke onderhoudswerkzaamheden op het spoor