Waar we met velen al bang voor waren komt steeds dichterbij. Krap 2 maanden hebben we mogen genieten van onze ‘vrijheid’. Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden weer opgenomen in het ziekenhuis. Om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving kunnen beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt onze overheid weer extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. 

Het kabinet wil onze samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk openhouden, daarom zijn er gisteren tijdens de persconferentie opnieuw maatregelen aangekondigd. Het advies is om vanaf vandaag minstens de helft van je werktijd thuis te werken, mensen die dat niet kunnen worden opgeroepen om drukte onderweg zoveel mogelijk te mijden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. We merkten al langer dat in de file staan weer dagelijkse kost werd en in het openbaar vervoer waren veel reizigers ook weer terug. 

Onder andere het openbaar vervoer en de luchthavens moeten er weer aan geloven, het alom gevreesde mondkapje wat alleen nog in het openbaar vervoer en in het vliegtuig gedragen moest worden moet weer gedragen worden in de stations, perrons, tramhaltes, bushaltes en op de luchthavens vanaf 6 november. Waar de NS in september nog erg druk was met het verwijderen van stickers met de coronamaatregelen op alle stations, zullen deze binnenkort waarschijnlijk weer terug komen nu de regels weer zijn aangescherpt.

Lees ook: Reisorganisatie TUI wil echte reductie CO2-uitstoot 

Lees ook  Cooltra haalt 22 miljoen euro op voor internationale expansie in duurzame mobiliteit
veilig reizen met mondkapje
Print Friendly, PDF & Email