RAI CarrosserieNL heeft een nieuwe website gelanceerd voor het RAI Keurmerk Aanhangwagens en RAI Aanhangwagen Onderhoud. De nieuwe website is bedoeld om de vindbaarheid van de aangesloten deelnemers te vergroten en om (potentiële) klanten meer informatie over de keuring en het onderhoud van aanhangwagens te verschaffen.

Om de veiligheid van aanhangwagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL de keurmerken RAI Aanhangwagen Keuring en RAI Aanhangwagen Onderhoud in 2018 ontwikkeld. Dit zijn keurmerken voor het keuren en/of onderhouden van aanhangwagens met een totaalgewicht tot 3.500 kg, voor deze aanhangwagens is er geen APK-plicht. Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting is onderdeel van de keuring. Bij RAI Aanhangwagen Onderhoud wordt ook preventief onderhoud uitgevoerd.

VCA eisen
Met het RAI Aanhangwagen Keurmerk wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA. VCA staat voor Veiligheidscertificaat voor Aannemers en is bedoeld om aannemers en werknemers veiliger te laten werken en hiermee het risico op ongevallen en het aantal ongevallen te verminderen. Het VCA-certificaat wordt door steeds meer opdrachtgevers verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhangwagens minimaal één keer per jaar te laten keuren, aldus Koninklijke RAI Vereniging.

Lees ook: Sociaal Fonds Mobiliteit kijkt binnenkort digitaal mee

Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting is onderdeel van de keuring.
Print Friendly, PDF & Email