Print Friendly, PDF & Email

Donkey Republic, één van de grootste end-to-end deelfiets-oplossingen in Europa, is nu volledig geïntegreerd in de Nederlandse mobiliteitsapp Gaiyo. Dit betekent dat je je hele reis naar je werk of de stad kunt plannen, boeken en betalen in één app, zonder dat je wordt doorgestuurd naar een app van een vervoersaanbieder om daar bijvoorbeeld eerst een abonnement aan te maken. Met de Gaiyo-app heb je alles wat je nodig hebt om van A naar B te reizen. 

Duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar te maken

Met deze samenwerking willen Donkey Republic en Gaiyo stedelijk vervoer duurzamer maken en vooral ook eenvoudiger in het gebruik voor iedereen. Door integraties als deze wordt het concept van Mobility as a Service (MaaS) versterkt. Reizigers wordt de vrijheid geboden om te kiezen uit verschillende vormen van (elektrisch) vervoer. 

“De slogan van Donkey Republic is: elke rit telt. Daar geloven we ook echt in. Door samen te werken met steden en apps als Gaiyo willen we het gemakkelijker maken om de fiets en het openbaar vervoer te verkiezen boven de auto. We voorzien dat integraties in mobiliteitsapps als Gaiyo in de toekomst een enorme vlucht zullen nemen. Dit maakt deze integratie een grote mijlpaal op onze reis.”

"Onze samenwerking met Donkey Republic laat zien dat Gaiyo echt de ambitie heeft een multi-mobiliteitsplatform te zijn. Het is onze missie om slimmere mobiliteitsbeslissingen mogelijk te maken en mensen te helpen toegang te krijgen tot een grote verscheidenheid aan vervoersmogelijkheden in de buurt. We kijken ernaar uit om nog meer duurzame micro-mobiliteitsopties naar steden in heel Nederland te brengen. De beschikbaarheid van de fietsen van Donkey Republic in onze app laat zien dat consumenten behoefte hebben aan één app om al hun vervoersdiensten te boeken om zich van A naar B te verplaatsen."

Over Gaiyo

Lees ook  Teleurgesteld: Cargoroo bakfiets niet veilig voor kleinkinderen

Gaiyo is een MaaS-app die functioneert als een persoonlijke vervoersassistent, ontwikkeld door een team van voormalige TomTom-medewerkers. De app geeft real-time inzicht in alle beschikbare reismogelijkheden en combinaties, inclusief vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. De app geeft je ook toegang tot een grote verscheidenheid aan vervoersmogelijkheden in de buurt en laat je (deel)vervoer plannen, boeken en betalen. Bovendien is Gaiyo de goedkoopste straatparkeer-app van Nederland. De Volkskrant noemde Gaiyo eerder ‘de handigste en meest uitgebreide mobiliteitsapp van dit moment’.

Over Republic Donkey

Donkey Republic is een toonaangevende aanbieder van end-to-end deelfietsoplossingen. Het bedrijf breidt zich uit over heel Europa en exploiteert vanaf het tweede kwartaal van 2021 meer dan tienduizend fietsen in zeventien steden als Mobility-as-a-Service (“MaaS”) provider. Daarnaast licenseert het haar platform als Software-as-a-Service (“SaaS”) aan partners die meer dan 3.400 fietsen exploiteren in meer dan 60 steden. Gebaseerd op haar eigen software biedt Donkey Republic steden en lokale partners een volledig geïntegreerde turn-key oplossing, met inbegrip van software die essentieel is voor alle belanghebbenden, fietsen, activiteiten en ondersteunende diensten. Donkey Republic speelt in op megatrends zoals duurzaamheid, deeleconomie en verstedelijking, en heeft als visie het leven in de stad voor iedereen beter te maken met een betaalbare en verantwoorde deelfietsoplossing.

Lees ook: Nieuwe website RAI Keurmerk Aanhangwagens

Donkey Republic
Donkey Republic