Print Friendly, PDF & Email

Het klinkt waarschijnlijk voor velen onder ons als muziek in de oren, gratis met het openbaar vervoer reizen. Zou dit niet de oplossing zijn voor bijvoorbeeld onze file- en stikstof problemen? Voor sommigen mensen is dit gratis reizen met de bus beschikbaar. Eindhovenaren die 18 jaar of ouder zijn en een laag inkomen hebben kunnen tot en met 31 december de Meedoenbijdrage aanvragen. Eindhovenaren die in aanmerking komen voor de Meedoenbijdrage kunnen zich aanmelden om een jaar lang gratis met de bus te reizen. Deze bijdrage is een geldbedrag dat je één keer per jaar ontvangt van de gemeente en vrij mag besteden aan bijvoorbeeld sport, hobby, ouderbijdrage of aan schoolspullen. Als deze Meedoenbijdrage is toegekend dan kun je ook aanspraak maken op gratis reizen met de bus en dit online aanvragen bij de gemeente. Deze mensen kunnen dan op bepaalde buslijnen van maandag tot en met vrijdag vanaf 9:00 uur gratis reizen met de bus. In het weekend en op feestdagen kunnen ze vertrekken wanneer ze willen.

Onlangs werd ook bekend gemaakt dat vanaf 1 januari 2022 alle kinderen van 4 tot en met 11 jaar die ingeschreven staan in Rotterdam, als proef gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen in de stad. Deze kinderen mogen als ze aangemeld zijn voor deze proef, gratis gebruik maken van de bussen, trams en metro’s van de RET en vrij reizen door Rotterdam. Deze proef ‘gratis OV voor kinderen’ is in het leven geroepen door wethouder Judith Bokhove. Als deze proef een succes blijkt te zijn wil de wethouder het gratis ov-reizen voor Rotterdamse kinderen blijvend invoeren. Rotterdam is de eerste stad in Nederland die het gratis gebruik van het ov mogelijk maakt. Het doel van deze proef is om het gebruik van het ov te stimuleren.

Lees ook  Taxichauffeurs roepen op tot dialoog: Uber negeert kritische geluiden

Lees ook: Steeds meer stations in Nederland voorzien van AED

Vanaf 1 januari 2022 kunnen kinderen uit Rotterdam die zijn aangemeld voor de proef 'gratis OV voor kinderen' gratis reizen met de bussen, trams en metro's van RET.