Print Friendly, PDF & Email

Ebusco (Euronext: EBUS), pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, heeft een contract getekend met Berliner Verkehrsbetriebe (“BVG”) voor 90 Ebusco 2.2 bussen voor de stad Berlijn. Dit contract vergroot de aanwezigheid van Ebusco op de strategisch belangrijke Duitse markt. De levering van de 90 Ebusco 2.2 bussen aan BVG staat gepland voor 2022.

BVG is de grootste openbaarvervoermaatschappij van Duitsland en zet zich in om tegen 2030 de volledige busvloot om te vormen naar elektrische bussen. De bestelling van 90 Ebusco 2.2. Bussen brengt haar elektrische busvloot uit op 228 bussen. Verder is in het contract een optie opgenomen om tot één jaar na levering van de eerste bus nog 60 Ebusco 2.2-bussen te bestellen.

Ebusco is sinds 2017 actief op de Duitse markt en heeft al bussen in gebruik in de grote Duitse steden, waaronder München, Bonn en Frankfurt. Met dit contract breidt Ebusco zijn aanwezigheid uit naar een andere grote stad in Duitsland, een van Ebusco’s belangrijkste doelmarkten, met 54 bussen op de Duitse wegen.

“We zijn verheugd BVG als klant te mogen verwelkomen en te zijn geselecteerd om bij te dragen aan de transitie van BVG naar een volledig emissievrije busvloot. Als grootste openbaarvervoerbedrijf speelt BVG een voortrekkersrol bij de transitie van de Duitse openbaarvervoermarkt naar klimaatneutrale oplossingen. We zijn trots dat BVG voor Ebusco heeft gekozen en kijken ernaar uit om een solide relatie op te bouwen.”

De hoge en consistente batterijprestaties in combinatie met de concurrerende TCO waren belangrijke overwegingen voor BVG om voor Ebusco te kiezen, aldus Ebusco

Foto boven en beneden: Ebusco Beeldbank.

Lees ook: Akkoord over leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs

De levering van de 90 Ebusco 2.2 bussen aan BVG staat gepland voor 2022.