Stel je voor: je wordt wakker, zwaait even langs het kantoor in het centrum van Amsterdam en woont dan tijdens de lunch een zakelijke bijeenkomst bij in Berlijn. Nee, je gebruikt geen vliegtuig om er te komen. Je neemt de Hyperloop. En in 55 minuten sta je bij de Brandenburger Tor in hartje Berlijn.  

Zo beschrijft Hardt Hyperloop, dat bezig is met de ontwikkeling van Hyperloop in Nederland, een realistisch scenario voor de nabije toekomst. De Hyperloop is een duurzaam alternatief voor korteafstandsvluchten. Een van de grote voordelen ten opzichte van reizen per vliegtuig is dat de Hyperloop reizigers rechtstreeks naar stadscentra brengt. UNStudio heeft samen met Hardt Hyperloop onderzoek gedaan naar de gebruikerservaring van passagiers en het ontwerp van de stations, dat een grote rol speelt in deze beleving.  

In de Hyperloop Experience video laat Hardt Hyperloop zien hoe reizen met de Hyperloop eruit zal zien. Deze 3D animatie neemt je mee op een reis van Amsterdam naar Berlijn en laat je deze beleven door de ogen van de passagiers. Het laat zien dat de Hyperloop niet alleen duurzaam en snel is, maar ook zeer comfortabel. 

Bij aankomst bij de fictieve Hub stap je gemakkelijk in de Hyperloop, die je binnen een uur van Amsterdam naar Berlijn brengt. De Hyperloop is ontwikkeld om de korte rit zo aangenaam mogelijk te maken, met voldoende ruimte en comfortabele stoelen. Tijdens uw reis wordt u op de hoogte gehouden van uw huidige locatie en tijd, de geschatte aankomsttijden en de overstapmogelijkheden. Het plafond heeft een dakraam dat bestaat uit gebogen schermen die de weersomstandigheden buiten kunnen weergeven. Hierdoor ontstaat een unieke sfeer waarbij u niet het gevoel heeft dat u in een afgesloten cabine zit. 

LEES OOK  Berlijn maakt het openbaar vervoer helemaal gratis voor alle schoolkinderen

VR-onderzoek

Dit laatste aspect is vooral van belang bij reizen per Hyperloop. Met behulp van VR-technologie deed Hardt kwalitatief onderzoek naar hoe passagiers zich voelen over reizen in een voertuig zonder ramen, en de resultaten waren positief. 

“Gebruikers omschrijven zowel het station als het voertuig als ruim, comfortabel en ontspannend. Hyperloop wordt gezien als hoogwaardig openbaar vervoer, en toch zullen de ticketprijzen vergelijkbaar zijn met wat mensen van bestaande vervoersmiddelen gewend zijn.”

Mars Geuze, medeoprichter van Hardt Hyperloop.

De route van Amsterdam naar Berlijn is slechts een van de vele routes in het netwerk dat Hardt Hyperloop gaat gebruiken om Europese steden met elkaar te verbinden. Dankzij zijn hoge snelheden en forse reductie van CO 2 -uitstoot is de Hyperloop dan ook een duurzaam alternatief voor korteafstandsvluchten, aldus Hardt

“Verstedelijking heeft infrastructuuruitdagingen gecreëerd die met onze huidige modaliteiten niet kunnen worden opgelost. Daarom hebben we een duurzaam alternatief voor vliegen nodig. De Hyperloop biedt dit alternatief, waarbij reizigers bovendien naadloze verbindingen krijgen met andere vervoersmodaliteiten in de stadscentra van bestaande steden. Deze animatie is een voorproefje van wat je kunt verwachten.”

Ben van Berkel, oprichter van UNStudio/UNSense, verantwoordelijk voor het ontwerp van de Hyperloop-stations.

Lees ook: Chiptekorten doen Europese autoverkoop geen goed

Foto boven en onder: Hardt beeldbank.

Hardt Hyperloop
Print Friendly, PDF & Email