Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Lufthansa biedt nu nog meer mogelijkheden voor CO2-neutraal vliegen. Sinds kort test de luchtvaartmaatschappij een nieuwe dienst waarmee passagiers direct aan boord de CO2-uitstoot kunnen compenseren van hun vliegreizen. Lufthansa-passagiers kunnen profiteren van dit aanbod op korte en middellange vluchten met internetverbinding van en naar München. De Lufthansa Group-luchtvaartmaatschappij SWISS zal het testaanbod ook introduceren op geselecteerde langeafstandsvliegtuigen.

Zo werkt de nieuwe dienst

De functie wordt aan passagiers getoond in het entertainmentsysteem aan boord. Passagiers kunnen een slider gebruiken om te kiezen hoe ze de CO2-uitstoot van hun vlucht willen hebben, ofwel via Sustainable Aviation Fuel gemaakt van biogene residuen, via hoogwaardige CO2-compensatieprojecten van de non-profitorganisatie myclimate, ofwel via een combinatie van beide opties. Passagiers kunnen gratis gebruikmaken van deze service via het internet tijdens de vlucht op hun mobiele apparaten. In de nieuwe applicatie kunnen passagiers direct zien hoeveel andere passagiers de CO2-uitstoot al hebben gecompenseerd van dezelfde vlucht en zo onderdeel worden van een groeiende gemeenschap.

Het nieuwe aanbod maakt gebruik van de technologie van het “Compensaid”-platform voor CO2-neutraal vliegreizen ontwikkeld door de Lufthansa Innovation Hub in 2019 (compensaid.com). Het is geïntegreerd in het boekingsplatforms van de Lufthansa Group Airlines en is ook een integraal onderdeel van de Miles & More-app.

Met een heldere strategie naar een duurzame toekomst neemt De Lufthansa Groep haar verantwoordelijkheid voor effectieve klimaatbescherming en heeft een duidelijk gedefinieerd pad naar CO2-neutraliteit. De Lufthansa Groep streeft tegen 2030 naar halvering van eigen netto CO2-uitstoot ten opzichte van 2019; tegen 2050 wil het bedrijf een neutrale CO2-balans bereiken. Daartoe richt De Lufthansa Groep zich met name op versnelde modernisering van de vloot, de continue optimalisatie van de vluchtuitvoering, het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen, en innovatieve diensten voor CO2-neutraal vliegen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Lees ook  Turbulentie: rode cijfers voor Lufthansa, Air France-KLM en Brussels Airlines

Foto onder: Lufthansa beeldbank.

Lees ook: TUI verwacht sterke zomer te kunnen draaien

Lufthansa biedt nu nog meer mogelijkheden voor CO2-neutraal vliegen.