Voor de in Brussel gevestigde IRU is Sonila Metushi die onlangs werd benoemd tot voorzitter van IRU Taxi Group geen onbekende. Metushi neemt nu de voorzittershamer over van Christian Holzhauser, de vertegenwoordiger van de Oostenrijkse taxi-ondernemersvereniging. In Nederland verdiende de kersverse IRU Taxi Group voorzitter haar sporen als adviseur bij het Koninklijk Nederlands Vervoer waar ze sinds 2018 aan de slag ging en ondermeer de juiste toon en invulling gaf aan de oprichting van het MaaS-Lab. Ook haar bijdrage aan de TOMP werkgroep bleef niet onopgemerkt.

Binnen IRU, waar zij eerder secretaris van de IRU Taxi Group was, kan zij in ieder geval internationaal gehoord worden. Met Albanees, Grieks, Frans, Engels en Nederlands op zak gaat ze samen met het nieuwe bestuur Armand Joseph-Oudin (UNIT, Frankrijk) en Pierre Steenberghen (GTL, België), die werden verkozen tot vice-voorzitters, aan de slag.

"Wij hebben Sonila Metushi leren kennen als een gedreven en ambitieuze doorzetter en werken tot op vandaag prettig met haar samen binnen het MaaS-LAB en de TOMP werkgroep. Ik wens haar veel succes bij de wereldwijde organisatie IRU."

Gerrit Saey, directeur Pitane BV
(tekst gaat verder onder afbeelding)
Sonila Metushi
Sonila Metushi tijdens de Pitane Mobility gebruikersdag te Scheveningen

wereldwijde organisatie

IRU is de wereldwijde organisatie voor wegtransport en vertegenwoordigd de hele branche – bus, touringcar, vrachtwagen en taxi, en stimuleert duurzame mobiliteit van mensen en goederen over de hele wereld. Als de stem van meer dan 3,5 miljoen bedrijven die mobiliteits- en logistieke diensten verlenen in meer dan 100 landen, leiden ze oplossingen om de wereld te helpen beter te bewegen. Het werk van IRU ondersteunt handel, economische groei, banen, veiligheid, het milieu en gemeenschappen. Sonila Metushi werd gekozen in de digitale vergadering van 7 maart 2022 van de IRU Taxi Groep (officieel Group Taxis and Hire-Cars with Driver).

Lees ook: MaaS afsprakenstelsel garandeert een gezond systeem

Print Friendly, PDF & Email