Morgen is het zover, Koningsdag en dit jaar kunnen we deze feestelijke dag eindelijk weer op een normale manier vieren. Sinds 2014 wordt deze feestelijke dag in Nederland gevierd, we vieren op deze dag de verjaardag van onze Koning en zijn er door het hele land feestelijke festiviteiten. De laatste traditionele Koningsdag in 2019 was de Koning met zijn gezin te gast in Amersfoort. In 2020 zou de Koninklijke familie deze feestelijke dag in Maastricht vieren maar dit werd gecanceld in verband met de maatregelen tegen het coronavirus en omgezet naar Woningsdag. Vorig jaar was de Koninklijke familie in Eindhoven te gast maar helaas zonder publiek. De Koninklijke familie gaat woensdag Koningsdag in Maastricht vieren. De Koning wordt 55 jaar en dit jaar is zijn negende Koningsdag. De feestelijkheden starten om 11:00 uur op de Sint Servaasbrug waar de bus met de Koning en zijn gezin aankomt en eindigt weer om 13:00 uur op het Vrijthof

Er vinden door het hele land vrijmarkten, feesten en festivals plaats. De Nederlandse Spoorwegen liet onlangs weten dat vele festiviteiten makkelijk bereikbaar zijn per trein. Ze rijden een speciale Oranjedienstregeling, dit houdt in dat er extra treinen en langere treinen ingezet gaan worden op Koningsnacht en Koningsdag. Ook zet de NS extra personeel in om deze drukke dag in goede banen te leiden. Er gelden ook een aantal maatregelen vanaf 26 april 19:00 uur tot 28 april 07:00 op de stations om het gezellig te houden. Er wordt geen alcohol verkocht in de winkels op het station, en is het gebruik ervan verboden op de stations en in de treinen. Ook zijn er op verschillende stations geen bagagekluizen beschikbaar. Ook staan er op verschillende plekken mensen en materieel paraat om eventuele storingen op te kunnen lossen. Er wordt flinke drukte verwacht rond de steden Eindhoven, Breda, Amsterdam, Maastricht, Zwolle en Arnhem.

foto boven: ingehogenbijl / Shutterstock.com

Lees ook: Met stoomtrams langs kleurrijke bollenvelden

Print Friendly, PDF & Email