GRP width=

Overname REConvert biedt grootverbruikers van duurzame energie perspectief.

Solarwatt GmbH heeft het Nederlandse bedrijf REConvert overgenomen. De Duitse fabrikant van hoogwaardige zonne-energiesystemen Solarwatt GmbH heeft het Nederlandse bedrijf REConvert overgenomen. Door die overname komen nieuwe, intelligentere oplossingen voor grootschaliger opslag binnen bereik van commerciële partijen die tegen de Nederlandse netcongestie aan lopen.

mobiliteit op zonne-energie

Wie nu al beschikt over zonnepanelen ervaart dat het laden van de wagen op zonne-energie kinderspel is, mits de juiste stekkerdoos werd geïnstalleerd. Het opslaan daarentegen van de opgewekte stroom bij niet laden van de wagen is vaak een ander probleem. Beide bedrijven werken al enkele jaren nauw samen bij de ontwikkeling van thuisbatterijen voor zonne-energieopslag. Zo heeft REConvert ook meegewerkt aan de Solarwatt Battery Flex, die Solarwatt vorig jaar introduceerde.

”Met de overname versterken wij onze knowhow op het gebied van vermogenselektronica voor accusystemen en omvormers en zetten we een volgende stap in onze ontwikkeling tot een sectorkoppelaar. Voor onze klanten en onze markt breiden we de mogelijkheden voor accuopslag uit met de oplossingen van REConvert, die we voortaan als Solarwatt producten op de markt gaan brengen."

De nieuwe Solarwatt zusteronderneming staat onder gemeenschappelijke leiding van Van Zwam en Solarwatt CTO Dr. Armin Froitzheim. Wij zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van de Solarwatt-familie. Volgens Van Zwam hebben ze een sterk team achter hen staan dat zich bezighoudt met materiaalinkoop, verkoop, logistiek en verdere bedrijfsontwikkeling. Hierdoor kunnen zij zich nu concentreren op wat ze echt leuk vinden en waar ze goed in zijn: productontwikkeling. Dit is absoluut een win-win situatie. 

Naast synergie en uitbreiding van het Solarwatt portfolio ambiëren beide partners ook een specifieke aanpak van de netcongestie. De opwekking van duurzame energie groeit in Nederland zo sterk dat de transportcapaciteit steeds vaker tekortschiet. De vraag naar transport overstijgt de capaciteit en veel commerciële eindgebruikers krijgen geen (volledige) aansluiting op het elektriciteitsnet. 

‘’REConvert produceert in Nederland, dus daarmee wordt Solarwatt een in Nederland producerend bedrijf. Het mooie aan deze overname is dat we nu binnen de Solarwatt groep een oplossing voor de Nederlandse congestieproblematiek hebben met lokale productie in Nederland.’’

Over Solarwatt

Solarwatt GmbH is een Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen van topkwaliteit. Het bedrijf is opgericht in 1993 en Europees marktleider in glas-glas- zonnepanelen. Daarnaast is het een van ’s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Solarwatt is voor bijna 100% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Internationaal gerenommeerde bedrijven, zoals BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat wereldwijd meer dan 700 mensen in dienst heeft. Solarwatt werkt met een uitgebreid Europees netwerk van gecertificeerde Solarwatt-partners. Deze installatiebedrijven verzorgen zowel de aanleg als het onderhoud voor particuliere en commerciële toepassingen. Het kantoor van Solarwatt Benelux is gevestigd in Tiel.

Fotocredit: Foto’s Solarwatt

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email